Переяслав-Хмельницький сайт міста.
Пятница, 17.05.2024, 16:23
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

Переяслав-Хмельницький сайт міста.

Ознайомитися з новинами міста Переяслав-Хмельницького. На сайті Ви знайдите багато корисної інформації про саме місто так і для себе. В основу сайта покладена інформація про місто Переяслав-Хмельницький та район

добавить на Яндекс

 

Переяслав-Хмельницький ДПУ імені Григорія Сковороди
Новини міста Переяслав-Хмельницького
Новини України сьогодні в фото та відео
Музеї Переяслава-Хмельницького
Довідка по містам України
Мандруємо Україною

Бережани, Тернопільська область, Мандруємо Україною
Головна | Блог | Мій профіль | Вихід
Рубрики kino-news.online

Kino-News.Online - сайт на котором не только фильмы онлайн. Но так же премьеры фильмов, новости с мира кино и шоу-бизнеса.



Новини Києва за сьогодні
Наповнення та оновлення стрічки новин за сьогодні Пятница 17.05.2024. Розділ сайту як Новини України пропонує своїм читачам ознайомитися з цікавими новинами України за сьогодні а зокрема міст обласного значення та Автономної Республіки Крим. В розділі Новини України офіційні новини з посиланням на сайти обласних та районних рад. Новини від офіційних сайтів міської ради в якому Ви проживаєте. Інформаційний довідник Переяслав-Хмельницького розширює свої можливості подання інформації для читача і саме тому пропонує ознайомитися з останніми цікавими новинами та провести свое дозвілля дізнаючись останніі новини Вашого міста а саме: за станом на 17.05.2024 Пятница
Реклама: Поделки своими руками для дома. Идеи декора мастер класс подарков фото
Последние новости дом2 слухи дом 2 и сплетни за сегодня с дом 2, дом2новости слухи сегодня

Новини Вінниці за сьогодні

Дніпропетровськ на сьогодні

Донецьк за сьогодні

Житомир за сьогодні

Ужгород за сьогодні

Запоріжжя за сьогодні


Новини Івано-Франківська: події та новини за сьогодні


Новини Кіровограда за сьогодні

Сімферополь за сьогодні

Луганськ за сьогодні

Луцькі новини та події


Новини міста Львів за сьогодні

Новини Миколаєва за сьогодні

Новини Одеси за сьогодні афіша 7 км та міста

Новини Полтави: події сьогодні

Новини Рівного: події за сьогодні

Всі новини Сум свiжi Сумські новини

Новини Тернополя за сьогодні

Новини Харкова і Харківські новини за сьогодні

Новини Херсона в однiй стрiчцi, свiжi новини

Хмельницький новини і події, міська влада

Новини Черкас події та афіша

Новини Чернігова за сьогодні

Новини Чернівців: події та дозвілля
KinoGo-pro.ru - Смотреть бесплатно фильмы в качестве hd 720. Новинки кино 2016, 2017. Фильмы 2017 на KinoGo-pro.ru - Фильмы 2017 на KinoGo-pro.ru - Смотреть бесплатно фильмы в качестве hd 720.Премьеры в кино 2017, 2016. Русские сериалы 2017 на KinoGo-Pro.ru - Смотреть бесплатно сериалы в качестве hd 720. Телесериал 2016, 2017. Боевики Комедии Ужасы Новые фильмы 2018
Категорія

Реклама баннера

Категорія
Вкажіть будь ласка Ваш вік?
Всего ответов: 157

 Дуже Вам вдячний за відповіді.
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 80

Категорія


Категорія




Головна » 2012 » Февраль » 28 » Бережани, Тернопільська область, Мандруємо Україною
00:44
Бережани, Тернопільська область, Мандруємо Україною

Бережани

Бережани – районний центр Тернопільської області, кількість мешканців – близько 20 тис. Бережани розташовані в долині річки Золота Липа, на березі штучного озера.
Перша письмова згадка про місто відноситься до 1375 р. У 1530 році місту надане Магдебурзьке право. У XVI ст. в Бережанах був побудований замок, руїни якого достатньо добре збереглися. Також цікавими пам’ятками архітектури є замковий костел, Бернардинський монастир, Парафіяльний костел, а також Троїцька, Вірменська та дерев’яна Миколаївська церкви. В приміщенні старовинної ратуші діють краєзнавчий музей, музей книги та музей Богдана Лепкого.

Історія Бережан

Вперше Бережани згадуються у 1375 р. як давньоруське поселення, яке привілеєм князя Опольчика було передано у власність бояринові Васькові Тептуховичу.

У 1530 р. король Сигізмунд І передає Бережани у власність руському воєводі Миколі Синявському. В тому ж році, 19 березня, місто отримує Магдебурзьке право, а з цим правом додалося й право на проведення ярмарків і торгів, що позитивно вплинуло на економічний розвиток міста.

За часи володіння містом родиною Синявських Бережани переживають часи справжнього архітектурного піднесення. Для оборони міста у 1534-1554 рр. Синявський будує замок, який за красу і багатство ще у XVII ст. було названо Східним Вевелем. У спорудженні замку брали участь італійські та українські майстри. У дворі замку до цього дня збереглася справжня перлина архітектури XVI-VXII ст. - тринефна каплиця Святої Трійці, усипальниця роду Синівських, інтер’єр якої прикрашали мистецькі роботи Генріха Горста, Германа Гутте ті Йоганна Пфістера.

Після смерті останнього представника родини Синявських - Адама-Миколи, замок переходить у власність Софії Синявської та її чоловіка Олександра Чарторийського. Так замок з 1726 року потрапляє до родини Чарторийських. З другої половини XVIII ст. опиняється в руках Любомирських, і з 1816 переходить до відомої родини Потоцьких.

Архітектурна система Бережан складалася протягом чотирьох століть і формувалася згідно із європейськими містобудівними канонами. Центральну частину міста формує ансамбль площі Ринок, архітектурною домінантою якої є ратуша. Постала вона на місці попередньої у 1803 р., а у 1811 була увінчана годинниковою вежею. До 1914 р. у цьому будинку розміщувалася гімназія, відкрита у 1805 р. за ініціативи княгині Ельжбети Любомирської. У гімназії навчалися письменники Маркіян Шашкевич, Рудольф Мох, Богдан Лепкий; провідники національної ідеї Ярослав Старух, Осип Дяків-Горновий, Дмитро Мирон-Орлик. Зараз в ратуші розміщений Музей книги, Краєзнавчий музей, Музей Богдана Лепкого, Музей сакрального мистецтва та Історії Церкви.

Для духовного і національного піднесення міста на рубежі ХІХ-ХХ ст. багато зробили письменники Андрій Чайковський, Франц Косовський, Осип Маковей, композитор і диригент Остап Нижанківський. Тут композитор Денис Сичинський написав оперу «Роксолана».

У різні часи місто відвідали різні видатні постаті: Ференц Ракоці, Август ІІ, Ян ІІІ Собеський, Петро І, Іван Мазепа, Франц- Йосиф, Симон Петлюра, Роман Шухевич.

У трьох кілометрах від Бережан знаходиться село Рай, де колись розташовувалася заміська резиденція Синявських. Якщо вірити переказам, Микола Синявський полюбляв упрягатися в сани й возити всіх охочих у Рай. І ось одного разу Петро I і Микола Синявський - обидва здоровезні чоловіки - посперечалися, хто швидше доставить сани до Раю. Виграв російський самодержець. А кухарям, економам й іншій челяді, що обслуговувала Петра I у 1709 році, мальовничі види Раю так сподобалися, що вони втекли сюди із задоволенням, оселившись назавжди.

Готелі Бережан

"Едем", готель. Тернопільська обл., м. Бережани, вул. Замость, 3. Тел.: (050) 615-52-94.
Готель розташований на березі Бережанського ставу недалеко від автостанції (10 хв. пішки). В готелі 5 затишних номерів люкс та напівлюкс на 12 осіб. В номерах: нові меблі, ТБ, у люксі - кондиціонер. Гаряча вода цілодобово. Вартість проживання: простий номер - 70 грн. з особи, люкс - 200 грн.
Додатково: кафе-бар, альтанки, автостоянка.
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення



"Бережани", готель. Тернопільська обл., м. Бережани, пл. Ринок, 9.

"Іван і К", готель. Тернопільська обл., м. Бережани, вул. Рогатинська,170. Тел.: (098) 909-45-47, (03548) 24-889.
Готель у передмісті Бережан Лісниках.

Галерея Бережан

Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення



Переглядів: 1072 | Додав: veron332009 | Теги: Мандруємо Україною, Бережани, Тернопільська область | Рейтинг: 5.0/1
Джерело: Мандруємо Україною
Сайт: http://www.ukrmandry.com.ua/
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Цікаві ссилки


Прогноз погоди

Група Вконтакті

Архів новин за...

Пошук новин

Новини інших міст
Студенти у Тернополі вирішували, що б порадити уряду
Студенти
Студенти у Тернополі вирішували, що б порадити уряду

Як забезпечити молодь житлом, роботою та захисти її від корупції вирішували у сесійній залі міськради тернопільські студенти. Однак їхні шляхи вирішення проблем у Києві лише "візьмуть до уваги” - адже рішення молодіжного круглого столу можуть носити лише дорадчий характер.


Студенти УжНУ організували живий коридор від ОДА до будівлі економічного факультету (ФОТО)
Студенти УжНУ організували живий коридор від ОДА до будівлі економічного факультету (ФОТО)
Студенти УжНУ організували живий коридор від ОДА до будівлі економічного факультету (ФОТО)

Біля будівлі ОДА розпочався мітинг студентів Ужгородського національного університету. Хоча ще вчора голова профкому запевняла, що студенти на вулицю не виходитимуть. А ректор університету стверджував, що стримає їх від мітингу, оскільки слід діяти виключно у легітимному полі.

Студенти тримають в руках плакати із написами: «Руки геть від УжНУ», «Я люблю УжНУ», «УжНУ (1944-?)».  Учасники скандують: УжНУ-УжНУ! Та через колонки лунає: «УжНУ проти об’єднань»

У Сокирянах “Батьківщина” має двох голівУ
У Сокирянах
У Сокирянах "Батьківщина” має двох голівУ
Сокирянському районі райорганізація партії "Батьківщина” має двох голів. Принаймні, днями відбулися дві різні конференції районної організації, на кожній яких головою було обрано різних людей.

Друзі сайту

"Радио Тут Зайцев фм! Ты не поверишь! Дом 2 новости и слухи дом2.ру "Тут Зайцев нет! Скачать музыку 2015

Статистика

Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0


...
Яндекс.Метрика


Сайт міста Переяслав-Хмельницький.© 2024
Seo анализ сайта Рейтинг@Mail.ru