Переяслав-Хмельницький сайт міста.
Пятница, 17.05.2024, 16:36
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

Переяслав-Хмельницький сайт міста.

Ознайомитися з новинами міста Переяслав-Хмельницького. На сайті Ви знайдите багато корисної інформації про саме місто так і для себе. В основу сайта покладена інформація про місто Переяслав-Хмельницький та район

добавить на Яндекс

 

Переяслав-Хмельницький ДПУ імені Григорія Сковороди
Новини міста Переяслав-Хмельницького
Новини України сьогодні в фото та відео
Музеї Переяслава-Хмельницького
Довідка по містам України
Мандруємо Україною

Мандруємо Україною Львівська область Підгірці (Бродівський р-н)
Головна | Блог | Мій профіль | Вихід
Рубрики kino-news.online

Kino-News.Online - сайт на котором не только фильмы онлайн. Но так же премьеры фильмов, новости с мира кино и шоу-бизнеса.



Новини Києва за сьогодні
Наповнення та оновлення стрічки новин за сьогодні Пятница 17.05.2024. Розділ сайту як Новини України пропонує своїм читачам ознайомитися з цікавими новинами України за сьогодні а зокрема міст обласного значення та Автономної Республіки Крим. В розділі Новини України офіційні новини з посиланням на сайти обласних та районних рад. Новини від офіційних сайтів міської ради в якому Ви проживаєте. Інформаційний довідник Переяслав-Хмельницького розширює свої можливості подання інформації для читача і саме тому пропонує ознайомитися з останніми цікавими новинами та провести свое дозвілля дізнаючись останніі новини Вашого міста а саме: за станом на 17.05.2024 Пятница
Реклама: Поделки своими руками для дома. Идеи декора мастер класс подарков фото
Последние новости дом2 слухи дом 2 и сплетни за сегодня с дом 2, дом2новости слухи сегодня

Новини Вінниці за сьогодні

Дніпропетровськ на сьогодні

Донецьк за сьогодні

Житомир за сьогодні

Ужгород за сьогодні

Запоріжжя за сьогодні


Новини Івано-Франківська: події та новини за сьогодні


Новини Кіровограда за сьогодні

Сімферополь за сьогодні

Луганськ за сьогодні

Луцькі новини та події


Новини міста Львів за сьогодні

Новини Миколаєва за сьогодні

Новини Одеси за сьогодні афіша 7 км та міста

Новини Полтави: події сьогодні

Новини Рівного: події за сьогодні

Всі новини Сум свiжi Сумські новини

Новини Тернополя за сьогодні

Новини Харкова і Харківські новини за сьогодні

Новини Херсона в однiй стрiчцi, свiжi новини

Хмельницький новини і події, міська влада

Новини Черкас події та афіша

Новини Чернігова за сьогодні

Новини Чернівців: події та дозвілля
KinoGo-pro.ru - Смотреть бесплатно фильмы в качестве hd 720. Новинки кино 2016, 2017. Фильмы 2017 на KinoGo-pro.ru - Фильмы 2017 на KinoGo-pro.ru - Смотреть бесплатно фильмы в качестве hd 720.Премьеры в кино 2017, 2016. Русские сериалы 2017 на KinoGo-Pro.ru - Смотреть бесплатно сериалы в качестве hd 720. Телесериал 2016, 2017. Боевики Комедии Ужасы Новые фильмы 2018
Категорія

Реклама баннера

Категорія
Вкажіть будь ласка Ваш вік?
Всего ответов: 157

 Дуже Вам вдячний за відповіді.
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 80

Категорія


Категорія




Головна » 2012 » Февраль » 6 » Мандруємо Україною Львівська область Підгірці (Бродівський р-н)
17:01
Мандруємо Україною Львівська область Підгірці (Бродівський р-н)

Підгірці (Бродівський р-н)

 
Підгірці – село (1,1 тис. жителів) Бродівського району. Село виникло на початку XV ст. Перша письмова згадка – 1432. У 1635-1640рр. В Підгірцях був побудований палац-замок – одна з найефектніших споруд Європи того часу, а у 1728-1779 рр. біля палацу побудований костел Св. Йосипа. Неподалік Підгірців, на місті літописного міста Плісненська, розташований Василіанський монастир (XVIII ст.)

Коротка історія Підгірців

Підгі́рці розташовані понад шосе Золочів — Броди, за 1,7 км від траси Київ — Львів на схилах гір Вороняків, що підіймаються тут до 403 м над рівнем моря. Віддаль до районного центру — 24 км. Населення — приблизно 1400 чоловік.

Околиці Підгорець здавна приваблювали людей. Вже у VII—XIV століттях тут на одній із гір на вигідному для оборони місці існувало давньоруське укріплене поселення Пліснесько. Під різними назвами воно згадується у літописах за 1188 і 1233 роки та в «Слові о полку Ігоревім». Перша літописна згадка пов'язана з невдалою спробою князя Романа Галицького вигнати з Пліснеська галицьких бояр та їх союзників — угорських феодалів. Друга — повідомляє про перемогу в Пліснеську Данила Романовича над боярами Арбузовичами. Збереглись рештки стародавнього міста — городище, площею близько 160 га, оточене системою земляних валів та ровів, загальна довжина яких становить приблизно 7 км. Це найбільша і найкраща пам'ятка руських фортифікаційних споруд. Якщо їхати по шосе з Бродів на Львів, то відразу ж за Ясеновом погляд подорожніх привертає величний силует старовинного замку, що видніє на вершині сусідньої гори. Це і є уславлений колись у всій Європі, а тепер призабутий Підгорецький замок. В його ансамбль входить оточений складною оборонною системою триповерховий палац, заїжджий двір, костьол і парк.

Споруджено замок протягом 1635—1640 рр. на місці старого укріплення, яке згадується ще під 1530 роком. Будувався замок під керівництвом відомих архітекторів Андре дель Акви і Гійома Левассера де Боплана за вказівкою тодішнього власника Бродів і Підгорець коронного гетьмана Станіслава Конєцпольського — одного з найбільших магнатів польсько-шляхетської Речі Посполитої. Про призначення замку сповіщав напис латинською мовою на мармуровій таблиці при вході до нього: «Вінець ратних трудів — перемога, перемога — тріумф, тріумф — відпочинок». Саме для відпочинку коронного гетьмана (головнокомандуючого всіма збройними силами Речі Посполитої) і був споруджений замок у Підгірцях. На західному підніжжі городища стародавнього Пліснеська у долині серед лісів сховався Підгорецький Благовіщенський монастир Чину Святого Василія Великого.

Неповторного вигляду архітектурному ансамблю в Підгірцях надає парк, у зелені якого ховаються і замок, і заїжджий двір та цілий ряд інших споруд. В давнину власне парк справляв на подорожнього значно сильніше враження ніж сам замок. Підгорецький парк належить до пам'яток садово-паркового мистецтва державного значення. Побудований на рівні найкра¬щих зразків так званих «італійських» парків, він є найгарнішим і чи не єдиним в Україні парком такого типу.
Переглядів: 544 | Додав: veron332009 | Теги: Мандруємо Україною, Бродівський р-н, Підгірці, Львівська область | Рейтинг: 0.0/0
Джерело: Мандруємо Україною
Сайт: http://www.ukrmandry.com.ua/
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Цікаві ссилки


Прогноз погоди

Група Вконтакті

Архів новин за...

Пошук новин

Новини інших міст
До 8 березня квіти у Чернівцях подорожчають на 3-5 гривень

До 8 березня квіти у Чернівцях подорожчають на 3-5 гривень

У квітникових магазинах вже можна робити замовлення на великі партії квітів до Восьмого березня. В асортименті – тюльпани по вісім гривень, гвоздики по сім гривень, хризантеми, астромерії (гілочка – 15 грн), корзини з різними квітами (40-100 грн), троянди (від 15 грн).
Через брата регіонала ФСБ розвернула літак "Москва-Сімферополь"
Через брата регіонала ФСБ розвернула літак "Москва-Сімферополь"Через брата регіонала ФСБ розвернула літак "Москва-Сімферополь"

Спецслужби повернули рейс "Москва - Сімферополь" назад на льотне поле аеропорту Шереметьєво, пише "Комсомольская правда" в Украине".

Літак розвернули, оскільки на його борту знаходився Дзамболат Тедеєв, колишній кандидат в президенти Південної Осетії, тренер російської збірної з вільної боротьби і старший брат регіонала Ельбруса Тедеєва.
Генич: "Металлист" - это украинский вратарь плюс сборная Латинской Америки"

Генич: "Металлист" - это украинский вратарь плюс сборная Латинской Америки"

Известный российский комментатор Константин Генич оценил шансы харьковского "Металлиста" в 1/8 финала Лиги Европы против греческого "Олимпиакоса".



Друзі сайту

"Радио Тут Зайцев фм! Ты не поверишь! Дом 2 новости и слухи дом2.ру "Тут Зайцев нет! Скачать музыку 2015

Статистика

Онлайн всего: 3
Гостей: 3
Пользователей: 0


...
Яндекс.Метрика


Сайт міста Переяслав-Хмельницький.© 2024
Seo анализ сайта Рейтинг@Mail.ru