Переяслав-Хмельницький сайт міста.
Пятница, 17.05.2024, 18:10
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

Переяслав-Хмельницький сайт міста.

Ознайомитися з новинами міста Переяслав-Хмельницького. На сайті Ви знайдите багато корисної інформації про саме місто так і для себе. В основу сайта покладена інформація про місто Переяслав-Хмельницький та район

добавить на Яндекс

 

Переяслав-Хмельницький ДПУ імені Григорія Сковороди
Новини міста Переяслав-Хмельницького
Новини України сьогодні в фото та відео
Музеї Переяслава-Хмельницького
Довідка по містам України
Мандруємо Україною

Мандруємо Україною Львівська область Підгірці (Стрийський р-н)
Головна | Блог | Мій профіль | Вихід
Рубрики kino-news.online

Kino-News.Online - сайт на котором не только фильмы онлайн. Но так же премьеры фильмов, новости с мира кино и шоу-бизнеса.



Новини Києва за сьогодні
Наповнення та оновлення стрічки новин за сьогодні Пятница 17.05.2024. Розділ сайту як Новини України пропонує своїм читачам ознайомитися з цікавими новинами України за сьогодні а зокрема міст обласного значення та Автономної Республіки Крим. В розділі Новини України офіційні новини з посиланням на сайти обласних та районних рад. Новини від офіційних сайтів міської ради в якому Ви проживаєте. Інформаційний довідник Переяслав-Хмельницького розширює свої можливості подання інформації для читача і саме тому пропонує ознайомитися з останніми цікавими новинами та провести свое дозвілля дізнаючись останніі новини Вашого міста а саме: за станом на 17.05.2024 Пятница
Реклама: Поделки своими руками для дома. Идеи декора мастер класс подарков фото
Последние новости дом2 слухи дом 2 и сплетни за сегодня с дом 2, дом2новости слухи сегодня

Новини Вінниці за сьогодні

Дніпропетровськ на сьогодні

Донецьк за сьогодні

Житомир за сьогодні

Ужгород за сьогодні

Запоріжжя за сьогодні


Новини Івано-Франківська: події та новини за сьогодні


Новини Кіровограда за сьогодні

Сімферополь за сьогодні

Луганськ за сьогодні

Луцькі новини та події


Новини міста Львів за сьогодні

Новини Миколаєва за сьогодні

Новини Одеси за сьогодні афіша 7 км та міста

Новини Полтави: події сьогодні

Новини Рівного: події за сьогодні

Всі новини Сум свiжi Сумські новини

Новини Тернополя за сьогодні

Новини Харкова і Харківські новини за сьогодні

Новини Херсона в однiй стрiчцi, свiжi новини

Хмельницький новини і події, міська влада

Новини Черкас події та афіша

Новини Чернігова за сьогодні

Новини Чернівців: події та дозвілля
KinoGo-pro.ru - Смотреть бесплатно фильмы в качестве hd 720. Новинки кино 2016, 2017. Фильмы 2017 на KinoGo-pro.ru - Фильмы 2017 на KinoGo-pro.ru - Смотреть бесплатно фильмы в качестве hd 720.Премьеры в кино 2017, 2016. Русские сериалы 2017 на KinoGo-Pro.ru - Смотреть бесплатно сериалы в качестве hd 720. Телесериал 2016, 2017. Боевики Комедии Ужасы Новые фильмы 2018
Категорія

Реклама баннера

Категорія
Вкажіть будь ласка Ваш вік?
Всего ответов: 157

 Дуже Вам вдячний за відповіді.
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 80

Категорія


Категорія




Головна » 2012 » Февраль » 6 » Мандруємо Україною Львівська область Підгірці (Стрийський р-н)
17:03
Мандруємо Україною Львівська область Підгірці (Стрийський р-н)

Підгірці (Стрийський р-н)

Про те, що у Львівській області є ще одні Підгірці (крім знаменитих Підгірців у Бродівському районі) чула давно. Але не думала, що потраплю колись туди через їхнє незручне розташування та віддаленість від більш-менш провідних шляхів. Але під час тритижневого нудьгування у Моршині як раз спало на думку, що ось вона – нагода поїхати до Підгірців, адже вони тут, зовсім поруч. Село знаходиться у Стрийському районі, тому треба від Стрия їхати у напрямку Дашави. Наприклад, від стрийського вокзалу ходить автобус Львів-Дашава, яким я й скористалася.

Проїхавши хвилин 20, нарешті я побачила дерев’яну церкву. Це церква Святого Духа, побудована у 1810 році (на фото). Якщо від церкви перейти дорогу, якою ви приїхали, і трошки заглибитися у село, ви побачите головну пам’ятку Підгірців.

Але назвати пам’яткою ЦЕ можна тільки приблизно. Суцільні руїни і запустіння. Це я про палац Браницьких. Відродити його як туристичний об’єкт, на мій погляд, неможливо, а от пристосувати його для якихось інших цілей… Ні, мабуть ще не можливіше – не дозволить наше українське жлобство і безкультур’я. Як же це – вкласти гроші у якусь незрозумілу купу цегли?! Коли можна побудувати щось нове і «красіве» з вагонки. Просто шкода, що однією рукою стоси грошей викидаються на різне, даруйте, архітектурне лайно, а іншою рукою знищуються справжні скарби.

І знаєте, що найбільш неприємно? Те, що пам’ятки руйнуються у начебто «незалежній» Україні. Підгорецький палац навіть у радянські часи більш-менш функціонував. Звичайно ж, там розміщувалися не ті установи, яким місце у палацах, але, тим не менш, палац не руйнувався. Витоки цього безкультур’я слід шукати у радянських часах, коли до влади прийшли «Шарікови» (які правлять і у наш час на усіх рівнях, від сільрад до ВРУ). Але тільки у сучасній Україні, коли нам, здавалося б, ніхто не заважає будувати СВОЮ країну, душі і думки українців досягли остаточної і, мабуть, незворотньої деградації. Вкотре хочеться пожалкувати, що така гарна країна дісталася такому поганому народові.

Повернемося до Підгірців. Навколо палацу є парк. У такому ж стані, що й палац. Закладений він був у кінці ХІХ століття і містив велику кількість цінних порід рослин, а також різні прикраси у вигляді статуй і т.п. Звичайно ж, що зараз парк дуже запущений, зарослий, і парком назвати його важко – так, якісь хащі.

Слід сказати, що взагалі-то Підгірці – дуже старе село. Вперше воно згадується у 1467 році. Замок тут виник у середині XVII ст., і саме він був перебудований на початку ХІХ ст. у вигляді, який ми маємо зараз. Тобто, хочу сказати, що будівля благополучно простояла більше трьохсот років, але ми її швиденько за декілька років доконали. Останніми власниками замку-палацу були Браницькі, які перебували ту до 1939 року, як раптом прийшли «брати-слов'яни»…

І ще одна деталь. У Підгірцях зараз будується нова церква, достатньо велика. Дуже часто бачиш, що у багатьох західноукраїнських селах поруч із залишками зруйнованих і розібраних на будматеріали пам’яток архітектури зводиться якийсь пафосний і дорогий храм на гроші місцевої громади. Я нічого проти храмів не маю (я навіть «за»), але виникає питання: навіщо ж вам Бог, коли ви такі жлоби неосвічені і не цінуєте власну історію? Може треба спочатку храм у себе в душі збудувати, щоб саме там Бог був…
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення

Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Переглядів: 886 | Додав: veron332009 | Теги: Мандруємо Україною, Стрийський р-н, Підгірці, Львівська область | Рейтинг: 0.0/0
Джерело: Мандруємо Україною
Сайт: http://www.ukrmandry.com.ua/
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Цікаві ссилки


Прогноз погоди

Група Вконтакті

Архів новин за...

Пошук новин

Новини інших міст
До дня міста реконструюють причал «Дальній пляж»
До дня міста реконструюють причал «Дальній пляж»

Міський голова Тернополя Сергій Надал дав доручення до Дня міста провести реконструкцію причалу «Дальній пляж», повідомляє «Номер один». Роботи по реконструкції будуть проведені коштом і силами працівників КП «Тернопільелектротранс». - В найближчий час буде замовлено проектно-технічна документація для реконструкції причалу.


На Сумщине определили лучших педагогов
На Сумщине определили лучших педагоговНа Сумщине определили лучших педагогов

  На Сумщине завершился ІІ тур Всеукраинского конкурса «Учитель года – 2012». Теперь известны имена педагогов, которые будут представлять область в заключительном туре.

У Донецьк кінець світу прийде раніше (ФОТО)

У Донецьк кінець світу прийде раніше (ФОТО)

Багато хто вірить, що кінець світу відбудеться в грудні 2012 року, а от донеччани зібрались його урочисто зустріти вже в лютому цього року.

Good Mood group пропонує всім любителям, а також усім ненависникам теорій про календар індіанців Майя відвідати тематичну вечірку Кінець Світу. 29 лютого.



Друзі сайту

"Радио Тут Зайцев фм! Ты не поверишь! Дом 2 новости и слухи дом2.ру "Тут Зайцев нет! Скачать музыку 2015

Статистика

Онлайн всего: 3
Гостей: 3
Пользователей: 0


...
Яндекс.Метрика


Сайт міста Переяслав-Хмельницький.© 2024
Seo анализ сайта Рейтинг@Mail.ru