Переяслав-Хмельницький сайт міста.
Пятница, 17.05.2024, 21:06
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

Переяслав-Хмельницький сайт міста.

Ознайомитися з новинами міста Переяслав-Хмельницького. На сайті Ви знайдите багато корисної інформації про саме місто так і для себе. В основу сайта покладена інформація про місто Переяслав-Хмельницький та район

добавить на Яндекс

 

Переяслав-Хмельницький ДПУ імені Григорія Сковороди
Новини міста Переяслав-Хмельницького
Новини України сьогодні в фото та відео
Музеї Переяслава-Хмельницького
Довідка по містам України
Мандруємо Україною

Мандруємо Україною Житомирська область Житомир
Головна | Блог | Мій профіль | Вихід
Рубрики kino-news.online

Kino-News.Online - сайт на котором не только фильмы онлайн. Но так же премьеры фильмов, новости с мира кино и шоу-бизнеса.



Новини Києва за сьогодні
Наповнення та оновлення стрічки новин за сьогодні Пятница 17.05.2024. Розділ сайту як Новини України пропонує своїм читачам ознайомитися з цікавими новинами України за сьогодні а зокрема міст обласного значення та Автономної Республіки Крим. В розділі Новини України офіційні новини з посиланням на сайти обласних та районних рад. Новини від офіційних сайтів міської ради в якому Ви проживаєте. Інформаційний довідник Переяслав-Хмельницького розширює свої можливості подання інформації для читача і саме тому пропонує ознайомитися з останніми цікавими новинами та провести свое дозвілля дізнаючись останніі новини Вашого міста а саме: за станом на 17.05.2024 Пятница
Реклама: Поделки своими руками для дома. Идеи декора мастер класс подарков фото
Последние новости дом2 слухи дом 2 и сплетни за сегодня с дом 2, дом2новости слухи сегодня

Новини Вінниці за сьогодні

Дніпропетровськ на сьогодні

Донецьк за сьогодні

Житомир за сьогодні

Ужгород за сьогодні

Запоріжжя за сьогодні


Новини Івано-Франківська: події та новини за сьогодні


Новини Кіровограда за сьогодні

Сімферополь за сьогодні

Луганськ за сьогодні

Луцькі новини та події


Новини міста Львів за сьогодні

Новини Миколаєва за сьогодні

Новини Одеси за сьогодні афіша 7 км та міста

Новини Полтави: події сьогодні

Новини Рівного: події за сьогодні

Всі новини Сум свiжi Сумські новини

Новини Тернополя за сьогодні

Новини Харкова і Харківські новини за сьогодні

Новини Херсона в однiй стрiчцi, свiжi новини

Хмельницький новини і події, міська влада

Новини Черкас події та афіша

Новини Чернігова за сьогодні

Новини Чернівців: події та дозвілля
KinoGo-pro.ru - Смотреть бесплатно фильмы в качестве hd 720. Новинки кино 2016, 2017. Фильмы 2017 на KinoGo-pro.ru - Фильмы 2017 на KinoGo-pro.ru - Смотреть бесплатно фильмы в качестве hd 720.Премьеры в кино 2017, 2016. Русские сериалы 2017 на KinoGo-Pro.ru - Смотреть бесплатно сериалы в качестве hd 720. Телесериал 2016, 2017. Боевики Комедии Ужасы Новые фильмы 2018
Категорія

Реклама баннера

Категорія
Вкажіть будь ласка Ваш вік?
Всего ответов: 157

 Дуже Вам вдячний за відповіді.
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 80

Категорія


Категорія




Головна » 2012 » Февраль » 1 » Мандруємо Україною Житомирська область Житомир
18:53
Мандруємо Україною Житомирська область Житомир

Житомир

  Житомир – обласний центр, розташований у поліському регіоні на берегах річки Тетерів. Населення міста складає 310 тис. осіб. Датою заснування Житомира вважається 884 рік. Магдебурзьке право місто отримало у 1444 р. У 1918 році в Житомирі працював уряд Української Народної Республіки.
Житомир – батьківщина конструктора С. Корольова, композитора Б. Лятошинського, письменника В. Короленка, піаніста С. Ріхтера, поета О. Ольжича і ще багатьох знаменитих людей.
Цікавими архітектурними пам’ятками Житомира є: Преображенський кафедральний собор (1864), Михайлівський собор (1856), Хрестовоздвиженська церква (поч. ХІХ ст.), костел Св. Яна з Дуклі (1838), кафедральний костел Святої Софії (1737-1751),церква Успіння Пресвятої Богородиці.
В центрі України, на межі Лісостепу і Полісся, на крутих берегах притоки Дніпра – Тетерева і річки Кам’янки стоїть ось вже 11 століть давнє українське місто з ім’ям дивним і неповторним, що увібрало два найдорожчих для нас поняття: "жито” і "мир”. Це місто – Житомир! Житомир належить до найдавніших історичних і культурних міст нашої держави і є центром Житомирської області України. Його населення сягає майже 310 тисяч чоловік, а територія – 6,5 тисяч гектарів. Місто відіграє важливу економічну та науково-культурну роль в усьому поліському регіоні Волині і є в ньому найбільшим.Ще з часів середньовіччя і до сьогодні Житомир був і є адміністративним центром регіону, а в 1918 році тут кілька тижнів працював уряд Української Народної Республіки. Унікальний природний ландшафт місцевості, в якій розташований Житомир, надає йому неповторності. Майже з усіх боків Житомир оточують старовинні лісові масиви, крізь місто протікають річки Тетерів, Кам’янка лісова і Кам’янка Польова, Ярошенка, Путятинка. В місті багато парків, скверів. На західній околиці на берегах Тетерівського водоймища розкинувся чудовий гідропарк. В місті та приміській лісопарковій зоні розміщуються санаторії.

Житомир – великий транспортний вузол України. Місто стоїть на здавна важливому історичному шляху з Києва на захід – Брест-Литовському. Тепер це дорога європейського значення Київ – Варшава. Крізь місто також проходять дороги Мінськ – Ізмаїл, а також місцеві на Хмельницький, Сквиру. Залізниці з’єднують Житомир з Києвом, Москвою, Санкт-Петербургом, Сімферополем, Львовом, Одесою, Ужгородом, Харковом.В місті діє міжнародний аеропорт, а також дві автостанції, що сполучають його з багатьма містами і селами області, України та близького зарубіжжя. П’ятнадцять мостів і транспортних розв’язок споруджено на річках міста та автомагістралях, 30-кілометрвій окружній дорозі навколо "Великого Житомира”. Найцікавішим мостом є Підвісний через Тетерів в парку ім.Гагаріна. Він утримується вантами, перекинутими через два 70-метрових пілони над Тетеревом на висоті майже 40 метрів. З мосту відкривається чудовий краєвид на схили річок, старовинні райони міста Мальованку, Корбутівку та 37-метровий Монумент Слави. Ще 1899 року - одному з перших в Україні - в Житомирі розпочався рух трамваю. З 1962 року – тролейбусів. Щороку в місті на 13 трамвайних і тролейбусних маршрутах перевозиться майже 40 мільйонів пасажирів. Довжина цих маршрутів сягає 125 кілометрів.

Старовинна частина Житомира розміщена на трьох скелястих пагорбах над річкою Кам’янкою: на горах Охрімовій, Замковій та Петровській. Старе місто оточують нові мікрорайони, назви яких запозичені від колишніх приміських сіл чи віддзеркалюють давні "професії” цих місцевостей: Хмільники, Крошня, Видумка, Довжик, Смоківка, Корбутівка, Смолянка, Левків, Поруб.Житомир – важливий економічний та науково-технічний центр регіону. На підприємствах міста випускають верстати, скло, електронні прилади, хімволокно, тканини, меблі, взуття, авто деталі тощо.

Житомир – батьківщина видатних вчених, письменників, композиторів. З містом пов’язані життя і діяльність багатьох відомих діячів вітчизняної науки і культури. Тут діють історико-краєзнавчий музей, картинна галерея, музей природи, літературно-меморіальний музей В.Г. Короленка та меморіальний будинок-музей академіка Сергія Корольова, літературний музей Житомирщини та музей історії пожежної охорони, єдиний в Україні музей історії космонавтики.В місті встановлені пам’ятники і меморіальні дошки Тарасу Шевченку, Олександру Довженку, Борису Тену, Володимиру Короленку, Сергію Корольову, Віктору Косенку, Олегу Ольжичу, Михайлу Коцюбинському, Олександру Купріну та багатьом іншим видатним постатям.

"Житомир” Фотоальбом під ред. В. Киричанського, 1997р.


Переглядів: 854 | Додав: veron332009 | Теги: житомир, Мандруємо Україною, Житомирська область | Рейтинг: 5.0/1
Джерело: Мандруємо Україною
Сайт: http://www.ukrmandry.com.ua/
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Цікаві ссилки


Прогноз погоди

Група Вконтакті

Архів новин за...

Пошук новин

Новини інших міст
До 8 березня квіти у Чернівцях подорожчають на 3-5 гривень

До 8 березня квіти у Чернівцях подорожчають на 3-5 гривень

У квітникових магазинах вже можна робити замовлення на великі партії квітів до Восьмого березня. В асортименті – тюльпани по вісім гривень, гвоздики по сім гривень, хризантеми, астромерії (гілочка – 15 грн), корзини з різними квітами (40-100 грн), троянди (від 15 грн).
Міській голова Тернополя тиждень перебуватиме на стаціонарному лікуванні
Міській голова Тернополя тиждень перебуватиме на стаціонарному лікуванні
Міській голова Тернополя Сергій Надал перебуває на стаціонарному лікуванні. Про це АМН повідомила начальник відділу зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Тернопільської міської ради Катерина Калуш.
"Наразі він перебуває на стаціонарному лікуванні і проходитиме лікування ще десь протягом наступного тижня", - повідомила К.Калуш. За її словами, С.Надал потрапив до лікарні у п’ятницю, одразу після прямого ефіру, під час якого йому стало погано.

На Тернопільщині встановили більше сотні кнопок “термінового виклику”
На Тернопільщині встановили більше сотні кнопок "термінового виклику”

Державна служба охорони при УМВС України в Тернопільській області вживає заходів щодо активного залучення громадян до профілактики та припинення злочинів і правопорушень у громадських місцях, надання вчасної та дієвої допомоги населенню.



Друзі сайту

"Радио Тут Зайцев фм! Ты не поверишь! Дом 2 новости и слухи дом2.ру "Тут Зайцев нет! Скачать музыку 2015

Статистика

Онлайн всего: 8
Гостей: 8
Пользователей: 0


...
Яндекс.Метрика


Сайт міста Переяслав-Хмельницький.© 2024
Seo анализ сайта Рейтинг@Mail.ru