Переяслав-Хмельницький сайт міста.
Вторник, 21.05.2024, 07:10
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

Переяслав-Хмельницький сайт міста.

Ознайомитися з новинами міста Переяслав-Хмельницького. На сайті Ви знайдите багато корисної інформації про саме місто так і для себе. В основу сайта покладена інформація про місто Переяслав-Хмельницький та район

добавить на Яндекс

 

Переяслав-Хмельницький ДПУ імені Григорія Сковороди
Новини міста Переяслав-Хмельницького
Новини України сьогодні в фото та відео
Музеї Переяслава-Хмельницького
Довідка по містам України
Мандруємо Україною

Теребовля, Тернопільська область, Мандруємо Україною
Головна | Блог | Мій профіль | Вихід
Рубрики kino-news.online

Kino-News.Online - сайт на котором не только фильмы онлайн. Но так же премьеры фильмов, новости с мира кино и шоу-бизнеса.



Новини Києва за сьогодні
Наповнення та оновлення стрічки новин за сьогодні Вторник 21.05.2024. Розділ сайту як Новини України пропонує своїм читачам ознайомитися з цікавими новинами України за сьогодні а зокрема міст обласного значення та Автономної Республіки Крим. В розділі Новини України офіційні новини з посиланням на сайти обласних та районних рад. Новини від офіційних сайтів міської ради в якому Ви проживаєте. Інформаційний довідник Переяслав-Хмельницького розширює свої можливості подання інформації для читача і саме тому пропонує ознайомитися з останніми цікавими новинами та провести свое дозвілля дізнаючись останніі новини Вашого міста а саме: за станом на 21.05.2024 Вторник
Реклама: Поделки своими руками для дома. Идеи декора мастер класс подарков фото
Последние новости дом2 слухи дом 2 и сплетни за сегодня с дом 2, дом2новости слухи сегодня

Новини Вінниці за сьогодні

Дніпропетровськ на сьогодні

Донецьк за сьогодні

Житомир за сьогодні

Ужгород за сьогодні

Запоріжжя за сьогодні


Новини Івано-Франківська: події та новини за сьогодні


Новини Кіровограда за сьогодні

Сімферополь за сьогодні

Луганськ за сьогодні

Луцькі новини та події


Новини міста Львів за сьогодні

Новини Миколаєва за сьогодні

Новини Одеси за сьогодні афіша 7 км та міста

Новини Полтави: події сьогодні

Новини Рівного: події за сьогодні

Всі новини Сум свiжi Сумські новини

Новини Тернополя за сьогодні

Новини Харкова і Харківські новини за сьогодні

Новини Херсона в однiй стрiчцi, свiжi новини

Хмельницький новини і події, міська влада

Новини Черкас події та афіша

Новини Чернігова за сьогодні

Новини Чернівців: події та дозвілля
KinoGo-pro.ru - Смотреть бесплатно фильмы в качестве hd 720. Новинки кино 2016, 2017. Фильмы 2017 на KinoGo-pro.ru - Фильмы 2017 на KinoGo-pro.ru - Смотреть бесплатно фильмы в качестве hd 720.Премьеры в кино 2017, 2016. Русские сериалы 2017 на KinoGo-Pro.ru - Смотреть бесплатно сериалы в качестве hd 720. Телесериал 2016, 2017. Боевики Комедии Ужасы Новые фильмы 2018
Категорія

Реклама баннера

Категорія
Вкажіть будь ласка Ваш вік?
Всего ответов: 157

 Дуже Вам вдячний за відповіді.
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 80

Категорія


Категорія




Головна » 2012 » Февраль » 28 » Теребовля, Тернопільська область, Мандруємо Україною
01:02
Теребовля, Тернопільська область, Мандруємо Україною

Теребовля

Теребовля (до 1944 р. – Трембовля) – районний центр в Тернопільській області, розташований на р. Гнізна. Кількість мешканців – 14 тис. осіб. Залізнична станція міста носить стару назву – Трембовля.
Перша письмова згадка про Теребовлю належить до 1097 р. (Іпатіївський літопис).
Визначні пам’ятки Теребовлі: замок (XIV-XVII ст.), монастир кармелітів (XVII ст.), Миколаївська церква (XVІ-XVІII ст.), Петропавлівський костел (ХХ ст.), ратуша (ХХ ст.)

Історія Теребовлі

Перша письмова згадка про Теребовлю – 1097 р. (Іпатіївський літопис).

У 2 пол. Х ст. землі над Сяном, верхнім Дністром та його притоками увійшли до складу Київської Русі. З поділом Русі тут утворились удільні князівства синів Ростислава Володимировича. У Теребовлі князював Василько.

У ХІІ ст.. Теребовля була значним політичним та культурним осередком. Коли Теребовлянським князем став Володимирко Володаревич, він об’єднав Перемишлянське, Звенигородське, Галицьке і Теребовлянське князівства і зробив столицею Галич. Після смерті у 1205 р. видатного князя Романа Мстиславовича розпалася Галицько-Волинська держава, й Теребовлянське князівство знов відокремилося.

У 1241 р. місто знищено монголо-татарами.

У 1349 р. після захоплення Галичини Польщею Теребовль став королівським містом. У 1360 р. тут побудували замок, а у 1389 р. Владислав Ягайло надав місту магдебурзького права. Між 1415 та 1420 рр. король надав Бартошеві з Теребовлі, який відзначився в Грюнвальдській битві, привілеї на заснування нового міста по той бік Гнізни. Після утворення Руського воєводства Теребовля стала центром повіту Галицької землі.

Татарські напади XV – поч. XVI ст. загальмували розвиток міста, однак з середини XVI ст. місто поступово зростає. У 2 пол. XVI – поч. XVIІ ст. місто потерпає від постійних татарських нападів.

У 1632 р. за старости Олександра Багабана у Теребовлі завершено будівництво нового мурованого замку, руїни якого залишилися до нашого часу.

У 1675 р. Теребовлянський замок опиняється в центрі польсько-турецької війни.

У 1772 р. Теребовлянщина, як і вся Східна Галичина, відійшла до Австрії. Місто стало повітовим містечком Тернопільського циркулу.

У 1809 р. під час російсько-французької війни росіяни зайняли Галичину. Велика частина сучасної Тернопільщини, у тому числі й Теребовля, на декілька років увійшли до складу Російської імперії під назвою Теребовлянський край. У 1815 р. Віденський конгрес віддав Тернопільський край Австрії. Під час І Світової війни Теребовлянщина перебувала під російською окупацією. У 1920 році відійшла до Польщі. З 1939 р. – у складі СРСР.

Зараз Теребовля – райцентр. Кількість мешканців – 13,7 тис.

Галерея Теребовлі

Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення

Готелі Теребовлі

«Медобори», санаторій. Тернопільська обл., Теребовлянський р-н, с. Конопківка. Тел.: (03551) 2-22-67; 5-18-90; 5-33-39.
Санаторій розташований на території заповідника «Подільські Товтри», у місцевості, багатій різними мінеральними джерелами Лікування захворювань практично всіх систем організму.
У санаторії функціонують сучасні фізіотерапевтичні кабінети, кабінети лазерної- та магнітотерапії, рефлексо- і психотерапії, мануальної терапії, кабінети гінекологічних і кишкових орошень, зали ЛФК. З успіхом використовуються гомеопатія, апітерапія, спелеотерапія, фітолікування, аромотерапія, парафіно-озокеритолікування тощо. До послуг пацієнтів - стоматологічна і зубопротезна служби, клінічна лабораторія, кабінети функціональної, ультразвукової та комп’ютерної діагностики.
Варіанти проживання: 1 місце в двомісному номері, одномісний однокімнатний, одномісний двокімнатний, двомісний двокімнатний. У вартість путівки входить лікування, чотириразове дієтичне харчування. Путівки продаються на будь-який термін, але не менше 10 днів.
Додатково: їдальня, бар, кіноконцертний зал, бібліотека, сауна, басейн . спортивний і танцювальний майданчики, пляж, місця для рибної ловлі, ігрові атракціони, екскурсії.

«Гранд», мотель. Тернопільська обл., Теребовлянський р-н, смт Дружба, вул. Л. Українки, 2а. Тел.: (03551)6-15-72, (050)707-47-58.
Мотель на трасі Київ-Івано-Франківськ. У мотелі 30 номерів зі зручними меблями та телевізорами з супутниковим телебаченням. У номерах люкс та напівлюкс працює кондиціонер.
Додатково: бенкетний зал, кафе-бар, можливість Wi-Fi доступу до Інтернет, стоянка з охороною. Поруч– автосервіс, шиномонтаж, мийка.
Переглядів: 965 | Додав: veron332009 | Теги: Теребовля, Мандруємо Україною, Тернопільська область | Рейтинг: 0.0/0
Джерело: Мандруємо Україною
Сайт: http://www.ukrmandry.com.ua/
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Цікаві ссилки


Прогноз погоди

Група Вконтакті

Архів новин за...

Пошук новин

Новини інших міст
У Львівській облраді продовжують заслуховувати головних лікарів

У Львівській облраді продовжують заслуховувати головних лікарів

27 лютого у кімнаті № 307 Львівської обласної ради (вул. В. Винниченка, 18) о 10.00 продовжаться слухання про стан функціонування комунальних закладів обласної ради. Зараз тривають заслуховування звітів керівників комунальних закладів у галузі охорони здоров`я. Про це повідомила прес-служба Львівської облради.


8 марта: Сколько стоит отдых в Крыму и Карпатах
8 марта: Сколько стоит отдых в Крыму и Карпатах
Хороший способ поздравить любимую женщину с 8 марта – поездка в Крым или Карпаты на 3 дня. Во сколько обойдется такой отпуск узнала газета Сегодня Хороший способ поздравить любимую женщину с 8 марта – поездка в Крым или Карпаты на 3 дня. Во сколько обойдется такой отпуск узнала газета Сегодня
Крымский полуостров и западные области страны выглядят совсем неплохо как места для короткой поездки за здоровьем: если по всей Украине уже слякоть, то в Карпатах еще может лежать снег, а в Крыму уже пригревает солнце.
У Нових Санжарах Полтава відкрилася «Нова пошта»

У Нових Санжарах відкрилася «Нова пошта»У Нових Санжарах відкрилася «Нова пошта»

Тепер жителі містечка зможуть відправляти та отримувати посилки у 4–5 разів швидше, ніж за допомогою звичайного поштового пересилання.

16 лютого відбулося офіційне відкриття «Нової пошти», яка стала ще в 2010 році лідером експрес-доставок на теренах України. Її нове відділення тепер є і у селищі. Знаходиться воно за адресою: вул. Жовтнева, 76, біля магазину «Лімпопо». Новосанжарцям уже не потрібно забирати свої покупки, які вони здійснювали через Інтернет, як раніше — у Полтаві. Отримати їх можна буде у рідному містечку, нікуди не виїжджаючи. Ще про деякі переваги нової пошти нам розповів Артем Бурда, заступник директора відділення Руслана Пустового. Він одразу зазначив, що основною перевагою є швидкість пересилання:



Друзі сайту

"Радио Тут Зайцев фм! Ты не поверишь! Дом 2 новости и слухи дом2.ру "Тут Зайцев нет! Скачать музыку 2015

Статистика

Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0


...
Яндекс.Метрика


Сайт міста Переяслав-Хмельницький.© 2024
Seo анализ сайта Рейтинг@Mail.ru