Переяслав-Хмельницький сайт міста.
Суббота, 27.04.2024, 20:42
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

Переяслав-Хмельницький сайт міста.

Ознайомитися з новинами міста Переяслав-Хмельницького. На сайті Ви знайдите багато корисної інформації про саме місто так і для себе. В основу сайта покладена інформація про місто Переяслав-Хмельницький та район

добавить на Яндекс

 

Переяслав-Хмельницький ДПУ імені Григорія Сковороди
Новини міста Переяслав-Хмельницького
Новини України сьогодні в фото та відео
Музеї Переяслава-Хмельницького
Довідка по містам України
Мандруємо Україною

Старовинна Холмська ікона побуває в багатьох церквах Переяславщини. Новини Переяслав-Хмельницького. Новости Переяслав-Хмельницкого.
Головна | | Мій профіль | Вихід
Рубрики kino-news.online

Kino-News.Online - сайт на котором не только фильмы онлайн. Но так же премьеры фильмов, новости с мира кино и шоу-бизнеса.



Новини Києва за сьогодні
Наповнення та оновлення стрічки новин за сьогодні Суббота 27.04.2024. Розділ сайту як Новини України пропонує своїм читачам ознайомитися з цікавими новинами України за сьогодні а зокрема міст обласного значення та Автономної Республіки Крим. В розділі Новини України офіційні новини з посиланням на сайти обласних та районних рад. Новини від офіційних сайтів міської ради в якому Ви проживаєте. Інформаційний довідник Переяслав-Хмельницького розширює свої можливості подання інформації для читача і саме тому пропонує ознайомитися з останніми цікавими новинами та провести свое дозвілля дізнаючись останніі новини Вашого міста а саме: за станом на 27.04.2024 Суббота
Реклама: Поделки своими руками для дома. Идеи декора мастер класс подарков фото
Последние новости дом2 слухи дом 2 и сплетни за сегодня с дом 2, дом2новости слухи сегодня

Новини Вінниці за сьогодні

Дніпропетровськ на сьогодні

Донецьк за сьогодні

Житомир за сьогодні

Ужгород за сьогодні

Запоріжжя за сьогодні


Новини Івано-Франківська: події та новини за сьогодні


Новини Кіровограда за сьогодні

Сімферополь за сьогодні

Луганськ за сьогодні

Луцькі новини та події


Новини міста Львів за сьогодні

Новини Миколаєва за сьогодні

Новини Одеси за сьогодні афіша 7 км та міста

Новини Полтави: події сьогодні

Новини Рівного: події за сьогодні

Всі новини Сум свiжi Сумські новини

Новини Тернополя за сьогодні

Новини Харкова і Харківські новини за сьогодні

Новини Херсона в однiй стрiчцi, свiжi новини

Хмельницький новини і події, міська влада

Новини Черкас події та афіша

Новини Чернігова за сьогодні

Новини Чернівців: події та дозвілля
Категорія
Переяслав-Хмельницкий онлайн. “Переяслав Онлайн” Программа Переяслав онлайн. “Голос громади" [1]
Переяслав-Хмельницкий онлайн. “Переяслав Онлайн” Программа Переяслав онлайн. “Голос громади буде почутий” так називається передача Переяслав Online на Ukraine Social Community (ВІДЕО)

KinoGo-pro.ru - Смотреть бесплатно фильмы в качестве hd 720. Новинки кино 2016, 2017. Фильмы 2017 на KinoGo-pro.ru - Фильмы 2017 на KinoGo-pro.ru - Смотреть бесплатно фильмы в качестве hd 720.Премьеры в кино 2017, 2016. Русские сериалы 2017 на KinoGo-Pro.ru - Смотреть бесплатно сериалы в качестве hd 720. Телесериал 2016, 2017. Боевики Комедии Ужасы Новые фильмы 2018
Категорія

Реклама баннера

Категорія
Вкажіть будь ласка Ваш вік?
Всего ответов: 157

 Дуже Вам вдячний за відповіді.
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 80

Категорія


Категорія




Головна » 2012 » Декабрь » 7 » Старовинна Холмська ікона побуває в багатьох церквах Переяславщини. Новини Переяслав-Хмельницького. Новости Переяслав-Хмельницкого.
18:00
Старовинна Холмська ікона побуває в багатьох церквах Переяславщини. Новини Переяслав-Хмельницького. Новости Переяслав-Хмельницкого.
Як ми вже повідомляли, на Переяславщину вперше привезли давньоруську святиню православ’я Холмську чудотворну ікону Богородиці. Її зустріч було призначено на 15 годину минулої неділі на Борисоглібській площі. О цій порі тут зібралося багато прихильників УПЦ Київського патріархату, серед них, зокрема, колишній міський голова Іван Якименко, екс-голова райради Віктор Шеремета та інші. Священнослужителі цієї конфесії зібралися переважно з міста й району, але були й з Пирятина, Борисполя, Яготина, Баришівки. Очолював їх благочинний на Переяславщині Іоанн Бобітко.

– З благословення єпископа Переяславського та Бориспільського Єпіфанія, – сказав він, – ікону до нас везуть з Волинської єпархії, а до цього вона майже місяць перебувала в різних храмах Дніпропетровської єпархії. Ця святиня така давня, що колись багато хто вважав, що вона написана ще святим апостолом Лукою, але проведені дослідження показали, що її було виготовлено в 11 столітті.

Готуючись до зустрічі ікони, священики прямо тут, на площі, одягли святкові ризи переважно блакитного кольору, який за церковною традицією вважається кольором Богородиці. Потім вже на проїжджій частині вулиці, половину якої заради такої події тимчасово перекрили працівники місцевого ДАІ, вишикувалися у дві шеренги. До широкого проходу між цими шеренгами під’їхав білий пікап з іконою. Коли її винесли з нього (вона виявилася доволі великого розміру), священики по черзі стали підходити, щоб прикластися до святині. Всі інші могли це зробити у храмі Воскресіння Христового, де для ікони було підготовлено спеціальне місце, і куди її з церковними піснеспівами понесли від площі урочистою хресною ходою.

У церкві біля ікони було проведено молебень. А пізніше в одному з кафе міста було влаштовано і святкову трапезу.

За попередньою домовленістю, Холмську ікону для поклоніння віруючих буде виставлено в багатьох храмах міста й району. Зокрема, 2-5 грудня вона перебувала у Воскресінському, 6-7 грудня – у Єфремівському (на території ЦРЛ). Настоятель цього храму Дмитро Волошин розповів про її маршрут у подальшому.

– В суботу о 8-й ранку вона буде в с. Виповзки, цього ж дня приблизно об 11 год. – в с. Помоклі, а о 15 год. – в с. Соснова. У неділю о 8-й ранку вона буде в Денисах, о 9-й ранку – в Ташані, о 12 год. – у с. Горбані. У понеділок вона буде у селах Світанок, Пологи-Вергуни і Пологи-Яненки. Планується, що скрізь, де вона перебуватиме, буде зроблено оголошення про це. Загалом же ця святиня відвідає майже всі села району, де є церкви нашої конфесії. Побуває навіть там, де ще немає храмів, у таких селах (Пологах-Вергунах, Пологах-Яненках храми тільки закладено) спеціально для неї планується спорудити певного роду навіси. Ікону будуть супроводжувати священики, які її привезли, і скрізь біля неї відбуватимуться молебні.

Відзначу, що для церков УПЦ Київського патріархату і для всіх прихильників цієї конфесії така широка акція проводиться вперше. Тому я також поцікавився у священика, яке значення матиме перебування цієї ікони для віруючих.

– Для кожної окремої людини воно матиме, в першу чергу, залежно від її віри, – сказав він. – Можу навести один цікавий приклад. Минулого року в нашій Єфремівській церкві десь на тиждень, в тому числі і саме у день пам’яті великомучениці Варвари (відзначається 17 грудня), вперше було виставлено для поклоніння ікону з часточкою мощів цієї святої. А нещодавно до мене підійшла одна жінка на вигляд передпенсійного віку та й запитує, чи буде і цього року на Варвари виставлено її ікону?


Леонід МІЛЮТІН

Фото автора

 


Переглядів: 601
| Додав: veron332009 | Рейтинг: 5.0/1
А також інші новини Переяслав-Хмельницького
Батькам загиблого Володимира Корнєва вручено медаль “За мужність"
Перша апаратна нарада в Новому 2015 році
Уже начата продажа туров на Масленицу в Переяславе
На внеочередную сессию городского совета вынесен вопрос о прекращении полномочий городского головы Переяслав-Хмельницкого Шкиры А.Г.
В Переяслав-Хмельницком состоялся кастинг конкурса красоты
На Вече в Переяслав-Хмельницком осудили действия Партии регионов и КПУ
В Переяслав - Хмельницком состоялось заседание совещательного органа по вопросам координационной деятельности субъектов социальной работы с
Мнения жителей города Переяслав - Хмельницкий о причинах кризиса в стране разделились к ссоре.
Увага! Фотоконкурс на тему “Переяслав через об’єктив" Новости Переялав-Хм.
Говорить Андрій Недяк: “Ми повинні зробити все, аби е допустити провокацій”
Всього коментарів: 1