Переяслав-Хмельницький сайт міста.
Среда, 22.05.2024, 01:52
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

Переяслав-Хмельницький сайт міста.

Ознайомитися з новинами міста Переяслав-Хмельницького. На сайті Ви знайдите багато корисної інформації про саме місто так і для себе. В основу сайта покладена інформація про місто Переяслав-Хмельницький та район

добавить на Яндекс

 

Переяслав-Хмельницький ДПУ імені Григорія Сковороди
Новини міста Переяслав-Хмельницького
Новини України сьогодні в фото та відео
Музеї Переяслава-Хмельницького
Довідка по містам України
Мандруємо Україною

Мандруємо Україною Київська область Ірпінь
Головна | Блог | Мій профіль | Вихід
Рубрики kino-news.online

Kino-News.Online - сайт на котором не только фильмы онлайн. Но так же премьеры фильмов, новости с мира кино и шоу-бизнеса.



Новини Києва за сьогодні
Наповнення та оновлення стрічки новин за сьогодні Среда 22.05.2024. Розділ сайту як Новини України пропонує своїм читачам ознайомитися з цікавими новинами України за сьогодні а зокрема міст обласного значення та Автономної Республіки Крим. В розділі Новини України офіційні новини з посиланням на сайти обласних та районних рад. Новини від офіційних сайтів міської ради в якому Ви проживаєте. Інформаційний довідник Переяслав-Хмельницького розширює свої можливості подання інформації для читача і саме тому пропонує ознайомитися з останніми цікавими новинами та провести свое дозвілля дізнаючись останніі новини Вашого міста а саме: за станом на 22.05.2024 Среда
Реклама: Поделки своими руками для дома. Идеи декора мастер класс подарков фото
Последние новости дом2 слухи дом 2 и сплетни за сегодня с дом 2, дом2новости слухи сегодня

Новини Вінниці за сьогодні

Дніпропетровськ на сьогодні

Донецьк за сьогодні

Житомир за сьогодні

Ужгород за сьогодні

Запоріжжя за сьогодні


Новини Івано-Франківська: події та новини за сьогодні


Новини Кіровограда за сьогодні

Сімферополь за сьогодні

Луганськ за сьогодні

Луцькі новини та події


Новини міста Львів за сьогодні

Новини Миколаєва за сьогодні

Новини Одеси за сьогодні афіша 7 км та міста

Новини Полтави: події сьогодні

Новини Рівного: події за сьогодні

Всі новини Сум свiжi Сумські новини

Новини Тернополя за сьогодні

Новини Харкова і Харківські новини за сьогодні

Новини Херсона в однiй стрiчцi, свiжi новини

Хмельницький новини і події, міська влада

Новини Черкас події та афіша

Новини Чернігова за сьогодні

Новини Чернівців: події та дозвілля
KinoGo-pro.ru - Смотреть бесплатно фильмы в качестве hd 720. Новинки кино 2016, 2017. Фильмы 2017 на KinoGo-pro.ru - Фильмы 2017 на KinoGo-pro.ru - Смотреть бесплатно фильмы в качестве hd 720.Премьеры в кино 2017, 2016. Русские сериалы 2017 на KinoGo-Pro.ru - Смотреть бесплатно сериалы в качестве hd 720. Телесериал 2016, 2017. Боевики Комедии Ужасы Новые фильмы 2018
Категорія

Реклама баннера

Категорія
Вкажіть будь ласка Ваш вік?
Всего ответов: 157

 Дуже Вам вдячний за відповіді.
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 80

Категорія


Категорія




Головна » 2012 » Февраль » 1 » Мандруємо Україною Київська область Ірпінь
22:07
Мандруємо Україною Київська область Ірпінь

Ірпінь

 
Ірпінь – невелике (бл. 40 тис. жителів) місто у 27 км від Києва, розташоване у мальовничій долині річки Ірпінь.
Місто має недовгу (засноване на поч. ХХ ст.), але насичену подіями історію. Ірпінь відомий перш за все завдяки Будинку творчості письменників, у якому за радянських часів бували майже усі корифеї радянської літератури, а багато славетних діячів української культури мали і місті свої дачі.

Історія Ірпеня

 
Ірпінь – місто у 27 км від Києва, яке виникло завдяки початку будівництва залізниці Київ-Ковель у 1899 році, але заселена територія Приірпіння була набагато раніше.

До 1494 року належить перша письмова згадка про місто на території Приірпіння – Гостомель. Великий литовський князь Олександр відібрав гостомельський маєток у шляхтича Сенька Володкевича та віддав його князю Івану Глинському. Пізніше Гостомель належав українському шляхтичу Семену Полозу.

Під 1506 роком вперше згадується село Романівка, яке зараз є частиною Ірпеня. Тут архімандрит Києво-Печерського монастиря Никифор Тур поселив селян. За письмовими джерелами цю землю надав монастиреві Данило Галицький у 1240 році.

У 1651 році згадується село Мостище, яке зараз також є частиною Ірпеня. Село належало київським монастирям.

З 1686 року по річці Ірпінь проходив кордон між Московською державною та Річчю Посполитою, а після розділу Польщі у 1793 році Приірпіння відійшло до складу Російської імперії.

На початку ХІХ ст. на території Приірпіння почало зароджуватися промислове виробництво. У 1831 році Гостомель придбав польський шляхтич Фелікс Березовський, який заснував тут шкіряний завод, цукроварню, гуральню, броварню. У 1865 році київський купець Михайло Таранов збудував у Стоянці (нині – частина Ірпеня) паровий млин, а у 1868 році поміщик Северин Сагатовський неподалік села Яблунька збудував цегельню, яка стала найбільшим підприємством на території Приірпіння. Крім цього поміщиком Соколовським був відкритий шкіряний завод і водяний млин, а поміщик Пеховський спорудив паровий млин, крупорушку і лісопильню. Ще через три роки, у 1868 р., поміщик Остаф’єв відкрив цегельню у Мостищі.

У 1899 році відбулася вирішальна для Приірпіння подія – було прийнято рішення про будівництво залізниці Київ-Ковель, і у 1990 році роботи розпочалися. З 1902 року на залізниці розпочався регулярний рух поїздів, і біля залізничного мосту через р. Ірпінь було збудовано роз’їзд Ірпінь, біля якого виникло селище. Тут мешкали будівельники, залізничники, лісоруби, кустарі та дрібні торговці.

З 1903 року поселення документах іменувалося як Ірпінські дачі і входило до Ворзельської волості. Тут відкрилися склади, крамниці, трактири. Селище Ірпінь будувалося без архітектурного плану. Вулиці виникали завдяки тому, що у лісі просто вирубувалися просіки. Їх називали лініями (перша лінія, друга лінія тощо – ці назви збереглися і до цього дня).

У 1909 році в Ірпені було відкрито двокласне училище, а у 1910 виникло Ірпінське товариство аматорів сценічного мистецтва, яке організовувало танцювальні вечори, читання лекцій, ставило спектаклі. У місті було споруджене приміщення для вистав. У 1912 році в Ірпені був відкритий кінематограф із залом на 91 місце. У місті вирувало культурно-мистецьке життя: сюди приїжджали Леся Українка, Панас Мирний, Карпенко-Карий, Микола Лисенко, Марія Заньковецька, Микола Садовський, Панас Саксаганський та інші.

У 1914 році залізничний роз’їзд став станцією, почався видобуток торфу. У місті було відкрито вищу початкову школу.

У 1918-1920 рр. Приірпіння було ареною боїв, у яких брали участь більшовики, білогвардійці та війська УНР.

У 1923 році у зв’язку із ліквідацією волостей Ірпінь увійшов до Гостомельського району Київської губернії. Населення селище становило 1300 осіб. У 1929 р. населення Ірпеня становило вже бл. 2500 тис. осіб, а у 1932 – 3300 тис. осіб.

У тридцятих роках Ірпінь, завдяки природним умовам стає санаторно-курортною зоною. Тут було відкрито перший будинок відпочинку. Ірпінь стає дачним селищем. А у 1936 році на колишній дачі київського купця Чоколова відкрився Будинок творчості письменників, який за свою історію бачив величезну кількість корифеїв радянської літератури.

З 24 серпня 1941 року до 6 листопада 1943 року Ірпінь перебував під німецькою окупацією.

У 1956 р. Ірпеню було надано статут міста районного значення у склад Києво-Святошинського району. Тут мешкало 12 тис. осіб. А у 1962 році Ірпінь став містом обласного значення, якому підпорядковувалися населені пункти Буча, Ворзель, Гостомель, Коцюбинське. Було завершено формування сучасної території Приірпіння.

У 1977 році у місті був відкритий історико-краєзнавчий музей. У 1996 році на базі Ірпінського індустріального коледжу утворено Український фінансово-економічний інститут, а у 1999 році на його базі була утворена Українська академія державної податкової служби України.

Зараз у Ірпені мешкає бл. 40 тис. осіб.
Переглядів: 682 | Додав: veron332009 | Теги: Мандруємо Україною, Ірпінь, Київська область | Рейтинг: 0.0/0
Джерело: Мандруємо Україною
Сайт: http://www.ukrmandry.com.ua/
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Цікаві ссилки


Прогноз погоди

Група Вконтакті

Архів новин за...

Пошук новин

Новини інших міст
Бандитів з Вінницької області затримали в Івано-Франківську з кокаїном

Вынницьких бандитів затримали в Івано-ФранківськуБандитів з Вінницької області затримали в Івано-Франківську з кокаїном

В Івано-Франківську спіймали підозрюваних у нападі на керівника обласної податкової служби, жителів Вінницької області. У них вилучили кастети, 76 г кокаїну та бейсбольну біту. Про це сказав представник центру зв'язків з громадськістю головного міліцейського управління в Івано-Франківській області, повідомляє видання korrespondent.net.


На Тернопільщині службовці сільради підробили рішення сесій про землю
На Тернопільщині службовці сільради підробили рішення сесій про землю
Прокурор Заліщицького району порушив кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем службовими особами однієї із сільських рад Заліщицького району та службового підроблення за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 , ч.2 ст.366 КК України.
Дослідчою перевіркою з‘ясовано, що службові особи сільської ради, діючи умисно в інтересах третіх осіб, вносили неправдиві відомості в рішення сесій сільради, на підставі чого було незаконно передано у приватну власність земельні ділянки загальною площею 0,29 га, чим заподіяли тяжкі наслідки інтересам територіальної громади села на загальну суму понад 50 555 грн.

На Рівненщині у ДТП потрапив мікроавтобус з 10 альпіністами
На Рівненщині у ДТП потрапив мікроавтобус з 10 альпіністами


У дорожньо-транспортній пригоді, яка сталася на Острожчині ледь не загинула команда альпіністів. Автомобіль із спортсменами з’їхав у кювет, а в результаті перекинувся. У мікроавтобусі "Volkswagen T4", яким керував 24-річний Іван, їхало дві команди альпіністів із Криму. Це молодь, віком від 15 до 23 років. За попередньою інформацією, водій не впорався із керуванням.

Друзі сайту

"Радио Тут Зайцев фм! Ты не поверишь! Дом 2 новости и слухи дом2.ру "Тут Зайцев нет! Скачать музыку 2015

Статистика

Онлайн всего: 3
Гостей: 3
Пользователей: 0


...
Яндекс.Метрика


Сайт міста Переяслав-Хмельницький.© 2024
Seo анализ сайта Рейтинг@Mail.ru