Переяслав-Хмельницький сайт міста.
Вторник, 21.05.2024, 15:23
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

Переяслав-Хмельницький сайт міста.

Ознайомитися з новинами міста Переяслав-Хмельницького. На сайті Ви знайдите багато корисної інформації про саме місто так і для себе. В основу сайта покладена інформація про місто Переяслав-Хмельницький та район

добавить на Яндекс

 

Переяслав-Хмельницький ДПУ імені Григорія Сковороди
Новини міста Переяслав-Хмельницького
Новини України сьогодні в фото та відео
Музеї Переяслава-Хмельницького
Довідка по містам України
Мандруємо Україною

Мандруємо Україною Львівська область Добромиль
Головна | Блог | Мій профіль | Вихід
Рубрики kino-news.online

Kino-News.Online - сайт на котором не только фильмы онлайн. Но так же премьеры фильмов, новости с мира кино и шоу-бизнеса.



Новини Києва за сьогодні
Наповнення та оновлення стрічки новин за сьогодні Вторник 21.05.2024. Розділ сайту як Новини України пропонує своїм читачам ознайомитися з цікавими новинами України за сьогодні а зокрема міст обласного значення та Автономної Республіки Крим. В розділі Новини України офіційні новини з посиланням на сайти обласних та районних рад. Новини від офіційних сайтів міської ради в якому Ви проживаєте. Інформаційний довідник Переяслав-Хмельницького розширює свої можливості подання інформації для читача і саме тому пропонує ознайомитися з останніми цікавими новинами та провести свое дозвілля дізнаючись останніі новини Вашого міста а саме: за станом на 21.05.2024 Вторник
Реклама: Поделки своими руками для дома. Идеи декора мастер класс подарков фото
Последние новости дом2 слухи дом 2 и сплетни за сегодня с дом 2, дом2новости слухи сегодня

Новини Вінниці за сьогодні

Дніпропетровськ на сьогодні

Донецьк за сьогодні

Житомир за сьогодні

Ужгород за сьогодні

Запоріжжя за сьогодні


Новини Івано-Франківська: події та новини за сьогодні


Новини Кіровограда за сьогодні

Сімферополь за сьогодні

Луганськ за сьогодні

Луцькі новини та події


Новини міста Львів за сьогодні

Новини Миколаєва за сьогодні

Новини Одеси за сьогодні афіша 7 км та міста

Новини Полтави: події сьогодні

Новини Рівного: події за сьогодні

Всі новини Сум свiжi Сумські новини

Новини Тернополя за сьогодні

Новини Харкова і Харківські новини за сьогодні

Новини Херсона в однiй стрiчцi, свiжi новини

Хмельницький новини і події, міська влада

Новини Черкас події та афіша

Новини Чернігова за сьогодні

Новини Чернівців: події та дозвілля
KinoGo-pro.ru - Смотреть бесплатно фильмы в качестве hd 720. Новинки кино 2016, 2017. Фильмы 2017 на KinoGo-pro.ru - Фильмы 2017 на KinoGo-pro.ru - Смотреть бесплатно фильмы в качестве hd 720.Премьеры в кино 2017, 2016. Русские сериалы 2017 на KinoGo-Pro.ru - Смотреть бесплатно сериалы в качестве hd 720. Телесериал 2016, 2017. Боевики Комедии Ужасы Новые фильмы 2018
Категорія

Реклама баннера

Категорія
Вкажіть будь ласка Ваш вік?
Всего ответов: 157

 Дуже Вам вдячний за відповіді.
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 80

Категорія


Категорія




Головна » 2012 » Февраль » 1 » Мандруємо Україною Львівська область Добромиль
23:29
Мандруємо Україною Львівська область Добромиль

Добромиль

Добромиль – це невеличке (бл. 6 тис. жителів) місто у Старосамбірському районі Львівської області. Знаходиться неподалік польського кордону.

Доїхати до Добромиля можна маршруткою з Самбора чи Старого Самбора (ходять регулярно), яка привозить вас у центр міста та зупиняється біля цікавої пам’ятки архітектури – міської ратуші. Ця будівля, яка буда споруджена (як повідомляє Інтернет) у ХVIII столітті, є справжньою окрасою міста. Поруч із нею можна побачити пам’ятник видатному польському поетові Адаму Міцкевичу (зберігся ще з часів польської влади). Також у центрі міста є декілька цікавих старовинних будівель, в тому числі житлові будинки, а також культові споруди.
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення

Окремої увагу заслуговує Преображенський костел, XVII ст., який зараз активно відновлюється.
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
 

Добромиль відомий також завдяки тому, що тут діє Василіанський монастир.
Монастир Святого Онуфрія чину Святого Василя Великого був заснований у 1613 році Іваном Гербуртом і Єлізаветою Заславською. Точно невідомо, звідки походили перші ченці, які тут оселилися (існує дві версії на цей рахунок - зі Львова або ж із Закарпаття). Спочатку у монастирі було дві дерев’яні церкви: Святого Миколая і Святого Іллі. Першу зруйнувала негода і монахи розібрали її. Церкву Святого Іллі продали одному із сіл у 1772 році після завершення будівництва мурованої церкви. Спорудження церкви Святого Онуфрія розпочато у 1705 року за зразком церкви у Лаврові. Поруч із нею звели двоповерховий монастирський корпус і дзвіницю.
У Онуфріївському монастирі розпочав служіння церкві митрополит Андрей Шептицький у 1888 році. Після закінчення новіціату він до 1889 року був тут магістром новиків.

У 1946 році греко-католицьку церкву було заборонено, а монастир закрили (у 1945 році останнього добромильського ігумена отця Макарія Розумійка вислали до Сибіру). З 1950 року в монастирі розмістили психоневрологічний диспансер для жінок, склад та клуб.
Повернуто монастир ченцям було у 1992 році.
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення
Збільшити зображення

Також у Добромилі є й свій замок. Але, на жаль, потрапити мені до нього не пощастило, до того ж, розташований він не у самому місті, а біля нього.

Історія Добромиля

Околиці Добромиля були заселені ще з дуже давніх часів. Так, виявлені у сусідніх селах численні археологічні знахідки вказують, що в басейні Вирви вже в добу енеоліту (міднокам'яний вік) жила людина. Доказом перебування людини на територіх самого Добромиля є сліди поселення так званої культури карпатських курганів, поширеної на Підкарпатті в першій половині Ι тисячоліття до нашої ери.
Місто вперше згадується як село у 1374. Тоді князь Владислав Опольський надав родові Гербуртів маєтки по річках Вирві і Стрвяжу, серед яких був і Добромиль. Коло 1450 року львівський ловчий Микола Гербурт побудував на Сліпій горі біля Добромиля дерев'яний замок. У 1467 році селом управляв тіун Степан ще на основі руського права. Коли 1497 року Добромиль сплюндрували татари, згорів і замок. Цього ж року польський король Ян I Ольбрахт визнав Добромиль містечком і дозволив проводити ярмарки. Під 1515 роком у королівських податкових книгах згадується існування в Добромилі церкви.

Містечко швидко розвивалось. Сюди переселялись купці й ремісники. Спроваджені з Моравії ткачі виробляли високоякісне сукно. За ним, а також за місцевою сіллю приїздили купці з Угорщини й Сілезії. Тодішній власник містечка Андрій Гербурт для колоністів, що все прибували, у 1531 році заснував латинську парафію й поставив дерев'яний костел. 28 червня 1566 року за старанням власника місцевих солеварень Станіслава Гербурта король Сигізмунд II Август надав Добромилю магдебурське право. Запрошені власником Добромиля нові ремісники організовують цехи. Містечко укріплюється мурами й частоколом. Тут у 1584р. стояли 3 церкви та костел. Дерев'яний замок на горі Ст. Гербурт почав перебудовувати з каменю й цегли. Продовжив цю роботу Ян Щенсний Гербурт - видатний політичний і культурний діяч. Писав навіть поезії українською мовою. У 1611 році він запросив з Кракова друкаря Яна Шелігу й заснував у Добромилі друкарню. Тут Гербурт видавав як свої твори, так і праці Оріховського, Кадлубека, Длуґоша. З 1622 року Добромиль в руках магнатів Конєцпольских.

Після поразки військ Б. Хмельницького під Берестечком в Добромилі на площі стратили багатьох міщан і селян, на містечко наклали велику контрибуцію.
У 1772 році Добромиль попадає під правління Австрії. Містечко й солеварні стають державними. Значно збільшився видобуток солі. У 1871 році поблизу Добромиля прокладено залізницю, з'явилися фабрика сірників, миловарня, склозавод, лісопильний та пивоварний заводи. У 1876 році Добромиль підноситься до рангу повітового містечка, залишаючись таким і за Польщі (після 1918 року). В період кризи 1929-1933 років містечко занепадає, посилюється страйкова боротьба. У 1900-1905 роках тут проживав відомий етнограф і композитор Філарет Колесса, художник Павло Богданський, який розмалював багато церков і костелів.

У 1895 році під час виборів депутата до австрійського парламенту від сільської курії Перемишль - Мостиська - Добромиль від української радикальної партії висунуто кандидатуру Івана Франка, але його не допустили до віденського парламенту.

23 червня 1941 року, під час Другої Світової війни, Добромиль захоплений німецькими військами. В 1942 році розстріляно понад 2,5 тис. чоловік єврейського населення. У серпні 1944 року, після двотижневих боїв в місто ввійшли радянські війська. Під час цих боїв місто двічі переходило з рук в руки і було дуже зруйновано.
У 1957 році збудований хлібозавод, у 1959 - сироварний завод. Колишній деревообробний завод Ліхтмана, який займався тільки грубою обробкою деревини і заготівлею напівфабрикатів, перетворився на потужний деревообробний комбінат ( Добромильський ДОК).

До 30 грудня 1962 року Добромиль був райцентром Добромильського району Львівської області. Зараз Доброміль – місто у Старосамбірському районі.

Взято з Вікіпедії

Збільшити зображення
Збільшити зображення
Переглядів: 1200 | Додав: veron332009 | Теги: Мандруємо Україною, Добромиль, Львівська область | Рейтинг: 5.0/1
Джерело: Мандруємо Україною
Сайт: http://www.ukrmandry.com.ua/
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Цікаві ссилки


Прогноз погоди

Група Вконтакті

Архів новин за...

Пошук новин

Новини інших міст
Ректор УжНУ каже, що ледве стримує студентський бунт

Ректор УжНУ каже, що ледве стримує студентський бунт

Ректор Микола Вегеш вкотре наголосив на низці порушень, з якими здійснювалася перевірка та зазначив, що завтра від імені вишу звернеться з відповідним позов до адміністративного суду.
 Водночас, керівник найбільшого вишу області зазначив, що йому ледь вдається стримати студентські мітинги. Бунтівні настрої серед студентства підтвердила і очільник студпрофспілки Адріанна Завадяк, яка підкреслила, що у разі потреби студенти поїдуть відстоювати свої права вчитися у виші, в який вступали, навіть до Києва.

В Харькове cтартовали Дни культуры народов Кавказа

В Харькове cтартовали Дни культуры народов КавказаВ Харькове cтартовали Дни культуры народов Кавказа

Дни культуры народов Кавказа "Все мы дети твои, Украина" стартовали сегодня в Харькове открытием уникальной выставки холодного оружия из личной коллекции Александра Фельдмана. Как отметил сам меценат, у кавказского оружия своя, особая энергетика - энергетика добра, мужества и благородства. Все эти качества, по мнению Фельдмана и отличают народы Кавказа.
У Львові відзначили "другі роковини нищення України"

У Львові відзначили "другі роковини нищення України"

Сьогодні, 25 лютого, у Львові відбувся пікет з приводу другої річниці президентства Віктора Януковича.
Акцію організували представники Комітету опору диктатурі: ВО "Свобода", "Фронт Змін", КУН, "Батьківщина" , "Наша Україна", Українська республіканська партія. Опозиціонери зібралися у чотирьох різних місцях. ВО "Свобода" - біля Львівської обласної ради, "Батьківщина" - біля пам'ятника Іванові Франкові, "Фронт Змін" - біля пам'ятника Михайлу Грушевському, решта опозиційних партій – біля пам'ятника Жертвам комуністичних злочинів. Звідти чотири колони рушили до пам'янтика Тарасові Шевченкові, де і відбувся мітинг. Біля пам'ятника зібралося кілька тисяч людей.

Друзі сайту

"Радио Тут Зайцев фм! Ты не поверишь! Дом 2 новости и слухи дом2.ру "Тут Зайцев нет! Скачать музыку 2015

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


...
Яндекс.Метрика


Сайт міста Переяслав-Хмельницький.© 2024
Seo анализ сайта Рейтинг@Mail.ru