Переяслав-Хмельницький сайт міста.
Пятница, 17.05.2024, 20:07
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость | RSS

Переяслав-Хмельницький сайт міста.

Ознайомитися з новинами міста Переяслав-Хмельницького. На сайті Ви знайдите багато корисної інформації про саме місто так і для себе. В основу сайта покладена інформація про місто Переяслав-Хмельницький та район

добавить на Яндекс

 

Переяслав-Хмельницький ДПУ імені Григорія Сковороди
Новини міста Переяслав-Хмельницького
Новини України сьогодні в фото та відео
Музеї Переяслава-Хмельницького
Довідка по містам України
Мандруємо Україною


Головна | Блог | Мій профіль | Вихід
Рубрики kino-news.online

Kino-News.Online - сайт на котором не только фильмы онлайн. Но так же премьеры фильмов, новости с мира кино и шоу-бизнеса.



Новини Києва за сьогодні
Наповнення та оновлення стрічки новин за сьогодні Пятница 17.05.2024. Розділ сайту як Новини України пропонує своїм читачам ознайомитися з цікавими новинами України за сьогодні а зокрема міст обласного значення та Автономної Республіки Крим. В розділі Новини України офіційні новини з посиланням на сайти обласних та районних рад. Новини від офіційних сайтів міської ради в якому Ви проживаєте. Інформаційний довідник Переяслав-Хмельницького розширює свої можливості подання інформації для читача і саме тому пропонує ознайомитися з останніми цікавими новинами та провести свое дозвілля дізнаючись останніі новини Вашого міста а саме: за станом на 17.05.2024 Пятница
Реклама: Поделки своими руками для дома. Идеи декора мастер класс подарков фото
Последние новости дом2 слухи дом 2 и сплетни за сегодня с дом 2, дом2новости слухи сегодня

Новини Вінниці за сьогодні

Дніпропетровськ на сьогодні

Донецьк за сьогодні

Житомир за сьогодні

Ужгород за сьогодні

Запоріжжя за сьогодні


Новини Івано-Франківська: події та новини за сьогодні


Новини Кіровограда за сьогодні

Сімферополь за сьогодні

Луганськ за сьогодні

Луцькі новини та події


Новини міста Львів за сьогодні

Новини Миколаєва за сьогодні

Новини Одеси за сьогодні афіша 7 км та міста

Новини Полтави: події сьогодні

Новини Рівного: події за сьогодні

Всі новини Сум свiжi Сумські новини

Новини Тернополя за сьогодні

Новини Харкова і Харківські новини за сьогодні

Новини Херсона в однiй стрiчцi, свiжi новини

Хмельницький новини і події, міська влада

Новини Черкас події та афіша

Новини Чернігова за сьогодні

Новини Чернівців: події та дозвілля
KinoGo-pro.ru - Смотреть бесплатно фильмы в качестве hd 720. Новинки кино 2016, 2017. Фильмы 2017 на KinoGo-pro.ru - Фильмы 2017 на KinoGo-pro.ru - Смотреть бесплатно фильмы в качестве hd 720.Премьеры в кино 2017, 2016. Русские сериалы 2017 на KinoGo-Pro.ru - Смотреть бесплатно сериалы в качестве hd 720. Телесериал 2016, 2017. Боевики Комедии Ужасы Новые фильмы 2018
Категорія

Реклама баннера

Категорія
Вкажіть будь ласка Ваш вік?
Всего ответов: 157

 Дуже Вам вдячний за відповіді.
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 80

Категорія


Категорія




Головна » 2012 » Февраль » 27

Збільшити зображенняРівне

Так сталося, що Рівне не входить до числа найбільш цікавих з туристичної точки зору міст України. На жаль, історична частина міста збереглася дуже погано і представлена в основному монстрами радянської епохи. Але все ж таки не слід вважати, що у Рівному взагалі нічого цікавого нема. Ми знайшли декілька культових споруд, які слід оглянути, перебуваючи у місті. Пропонуємо подивитися невеличку фотогалерею.
... Читать дальше »
Просмотров: 1382 |Добавил: Мандруємо Україною | Дата: 27.02.2012 | Комментарии (0)

Острог

Стародавній Острог – одне з найбільш цікавих малих міст нашої країни. Туди обов’язково треба потрапити, аби побачити величний замок, Острозьку академію, старовинні храми і насолодитися затишком цього містечка.

Острог – місто древнє (вперше письмово згадується під 1100 роком). Для тих, кому цікава історія, то ось вам посилання. А я перейду відразу до того, що можна у місті побачити.

Почну з замку. Комплекс складається з чотирьох споруд: Вежа Мурована, Вежа Нова, Богоявленська церква та дзвіниця.

Найстаріша та найцікавіша споруда – Вежа Мурована, побудована у XIV ст., але перебудовувалася до ХІХ ст. включно. Якщо дивитися на неї з двору ... Читать дальше »
Просмотров: 878 |Добавил: Мандруємо Україною | Дата: 27.02.2012 | Комментарии (0)

Межиріч

Як свідчить Вікіпедія, перша письмова згадка про село Межиріч зустрічається у грамоті Великого князя Литовського Вітовта, написаній 3 липня 1396 року в Луцьку. Вітовт підтверджує своє попереднє надання для князя Федора Острозького міста Острог з прилеглими до нього землями, збільшуючи це надання кількома маєтками, серед яких був і Межиріч. Отже, у 1396 р. володарем с. Межиріч стає преподобний князь Федір Острозький. Він мав у Межирічі свій укріплений замок, який був дерев'яний і являв собою городище - земляні в ... Читать дальше »
Просмотров: 852 |Добавил: Мандруємо Україною | Дата: 27.02.2012 | Комментарии (0)

Дубенський форт (Тараканів)

Чесно кажучи, після численних мандрів, ми вже не очікували побачити в Україні щось таке, що вразило би дуже сильно. Але Дубенський (або ж Тараканівський) форт перевершив усі сподівання. Та інформація і фото, що є в Інтернеті, не передають і маленької частки того враження, яке справляє ця споруда.

Дубенський форт був збудований для укріплення західних кордонів Російської імперії. Планувалося збудувати подібні укріплення вздовж усього кордону, для чого у 70-х рр. ХІХ ст. військовий департамент підготував відповідні проекти. Але у життя був втілений тільки один, саме той, про який ми ту і розповідаємо.

Розпочалося будівництво форту у 70-х рр. ХІХ ст., а закінчено було у 1895 році. Слід сказати, що ще від початку великого стратегічного значення форт не мав, тому що був не ... Читать дальше »
Просмотров: 587 |Добавил: Мандруємо Україною | Дата: 27.02.2012 | Комментарии (0)

Дубно

Дубно – це районний центр у Рівненській області. Вперше згадується місто у Іпатіївському літописі під 1100 роком. Припускається, що у XIV столітті у Дубні з’явився перший дерев’яний замок, а вже у XV столітті починається зведення мурованого замку. У 1498 році місто отримує Магдебурзьке право.

За час свого існування Дубно ставало місцем розгортання різних важливих подій: як реальних, так і літературних. Під час визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького місто штурмувалося загонами Максима Кривоноса, і саме у Дубні відбуваються події повісті Гоголя «Тарас Бульба» (у наш час у Дубні проводиться рок-фестиваль з такою ж назвою). На початку XVIII ст. місто опинилося у центрі подій Північної війни: у 1706 році його зайняли шведи на чолі з Карлом ХІІ, а російський цар Петро І, який перебував тут ... Читать дальше »
Просмотров: 1002 |Добавил: Мандруємо Україною | Дата: 27.02.2012 | Комментарии (0)

Історія Полтавщини

Освоєння земель території сучасної Полтавщини припадає на добу стародавнього кам'яного віку - пізнього палеоліту (35-11 тис. р. до н.е.). На цей час місцеве населення вже досягло відносно високого рівня обробки каменю для виготовлення знарядь праці, воно займалося збиральництвом та колективним полюванням, згодом - землеробством, скотарством і рільництвом.

На початку нашої ери Полтавщина входила до земель розселення стародавніх східнослов'янських племен. Унаслідок археологічних досліджень знайдені залишки їх поселень та пам'яток матеріальної культури. Проте на території області зустрічаються сліди перебування неслов'янських народів.

За часів Київської Русі територія Полтавщини входила до складу Переяславської землі, яка пізніше стала князівством. Вона була заселена племенами сі ... Читать дальше »
Просмотров: 1853 |Добавил: Мандруємо Україною | Дата: 27.02.2012 | Комментарии (0)

Полтава

Полтава – обласний центр (308 тис. жителів) на берегах р. Ворскли. Сперще згадується (як Лтава) у 1174 р. Під час Північної війни (поч. XVIII ст.) околиці Полтави були місцем, де відбувалися ключові події.
Архітектурна спадщина Полтави надзвичайно цікава. Заслуговує на увагу ансамбль адміністративних споруд початку ХІХ ст. на Круглій площі, а також ансамбль Хрестовоздвиженського монастиря (XVII-XVIII ст.)

Історія Полтави

Полтава – обласний центр, який знаходиться на високому лівому березі річки Ворскла, лівого притоку Дніпра.

Археологічні дослідження свідчать про те, що на території сучасної Полтави люди мешкали ще 15 тисяч років тому. У VI-V ст. до н.е. на цій території проживали скіфські племена. У VII-XIII ст. тут мешкали слов'янські п ... Читать дальше »
Просмотров: 894 |Добавил: Мандруємо Україною | Дата: 27.02.2012 | Комментарии (0)

Мгар

Мгар – це село у Лубенському районі Полтавської області. Відоме воно завдяки тому, що тут розташована одна з найбільш поважних святинь України – Спасо-Преображенський Мгарський монастир.

Мгарський Спасо-Преображенський монастир заснований видатним церковним діячем Ісаєю Копинським у 1619 р. коштами княгині Раїни Вишневецької.

Здобувши блискучу освіту в православних учбових закладах князів Острозьких, Копинський зовсім молодим був пострижений в ченці Києво-Печерської Лаври. Чотирнадцять років провів він у молитвах у Антонієвих печерах. А потім отець Ісая став ігуменом Густинського монастиря, очолював Київське Богоявленське братство, брав участь в створенні Києво-Могилянської академії.

Саме йому Раїна Могиля ... Читать дальше »
Просмотров: 541 |Добавил: Мандруємо Україною | Дата: 27.02.2012 | Комментарии (0)

Лубни

Ну що сказати вам про Лубни? Місто як місто. Типове, провінційне, літописне, центральноукраїнське. Маленькі старовинні будиночки в центрі, краєзнавчий музей, церква, будинок культури і таке інше.
Але все ж таки хочеться поговорити про Лубни більш докладно. Але ж не про кожне місто пісня є. Про Лубни є. Начинається вона так: «Од Києва до Лубен насіяла конопель…» і далі з дівчиною відбуваються неймовірні речі. Не дивно, але ж така гігантська плантація!!! А якщо серйозно, то історія Лубен багата на цікаві факті, і на деяких з них ми зараз зупинимося.

1. Лубни – літописне місто. Засновані вони самим Володимиром Красне Сонечко у 988 році як одна з фортець посульської (тобто по річці Сулі) оборонної лінії для захисту південних к ... Читать дальше »
Просмотров: 916 |Добавил: Мандруємо Україною | Дата: 27.02.2012 | Комментарии (0)

Диканька

 
Диканька – районний центр (8,2 тис. жителів), розташований в долині р. Ворскла. Перша писемна згадка – 1658 р. Селище прославлене у творах Миколи Гоголя.
У Диканьці збереглися надзвичайно цікаві культові споруди XVIII ст.: Троїцька та Миколаївська церкви.


Історія Диканьки

Диканька – селище міського типу, районний центр, розташований на правобережжі річки Ворскли за 29 км на північ від Полтави.

Походження назви селища пов’язують з тією обставиною, що раніше Диканька була оточена густими лісами, віковими дубами, які надавали цій місцевості дикого вигляду. Існують також твердження, що ця назва походить від прізвища першого поселенця – Диканя.

На терит ... Читать дальше »
Просмотров: 847 |Добавил: Мандруємо Україною | Дата: 27.02.2012 | Комментарии (0)

Одеса

  Одеса – обласний центр на сході України (1002 тис. мешканців). Заснована у 1794 р. за указом Катерини ІІ. У 1817-1859 рр. місто користувалося правом порто-франко (була вільною економічною зоною).
Історична, культурна, архітектурна спадщина «перлини біля моря» надзвичайно багата та різнопланова. Одеса є одним з найкрасивіших міст України.
Історія Одеси
VI ст. до н.е. - III ст. н.е.
Існування на території сучасної Одеси античних поселень - Гавані Істріан і Гавані Ісіяков. Вони згадуються в периплах - грецьких описах морських торговельних шляхів
1297
Італійські портолани (карти морських торговельних шляхів) фіксують на місці сучасної Одеси населений пункт Джинестра, що можливо входив до генуезької торговельної імперії

1415
Перше згадування про литовський замок і порт ... Читать дальше »
Просмотров: 1456 |Добавил: Мандруємо Україною | Дата: 27.02.2012 | Комментарии (0)

Червоноград

Червоноград - місто молоде. Виник він у 1692 році, коли краківський воєвода і коронний гетьман Фелікс-Казимир Потоцький почав облаштовуватися на придбаних ним землях над Західним Бугом. Тільки звалося місто тоді Кристинопіль на честь дружини магната - Кристини Любомирської.

У тому ж році у Кристинополі був заснований василіанський монастир. Він мав величезну бібліотеку, у якій зберігалася у тому числі і унікальна пам’ятка ХІІ століття - «Кристинопільський апостол».

У 1736 р. син Юзефа Потоцького (племінника засновника міста) Франциск-Салезій, воєвода київський і волинський, розпочав будівництво нового палацу, яке закінчилося близько 1757 р. В архітектурі палацу, зведеного за проектом П’єра Ріко де Тірреджелі, поєдналися риси бароко та раннього класицизму.
... Читать дальше »
Просмотров: 1143 |Добавил: Мандруємо Україною | Дата: 27.02.2012 | Комментарии (0)

Хирів
 Хирів – невеличке (бл. 4,5 тис. жителів) місто у Старосамбірському районі Львівської області.
Як кажуть вчені, назві міста походить від особливостей цієї місцевості, яка багата на численні рви (особисто я нічого спільного між «ровами» та «Хировом» не бачу.)

Хоча вперше місто згадується у 1374 році, ця територія була заселена набагато давніше (у 1871 р. біля залізничної станції були знайдені римські монети IV ст.) А у вже згаданому 1374 році місто отримали брати Гербурти у вічне володіння… (Бачите, навіть вічність відносна у цьому світі.) Вже у 1377 році тоді ще село Хирів стало володінням Андрія Тарла з Щекажевичів.

У 1502-1505 році мі ... Читать дальше »
Просмотров: 1459 |Добавил: Мандруємо Україною | Дата: 27.02.2012 | Комментарии (0)

Урицькі скелі. Тустань

Поблизу невеликого села Урич, що у Сколівському районі, на лівому боці долини річки Стрий, розташовані мальовничі Урицькі скелі. Складаються вони з трьох груп каменів-пісковиків: Гострий Камінь, Жолоб та Камінь.

Остання група скель, тобто Камінь, є найбільш відомою. А відома вона завдяки тому, що у ІХ-ХІІІ ст. тут існувала давньоруська фортеця Тустань, яка була прикордонним сторожовим та митним пунктом.

Слід зазначити, що поселення біля Урича існували набагато раніше. Ще у І тисячолітті до н. е. тут було язичницьке святилище фракійців гальштатської культури епохи бронзи.

Давньоруська фортеця Тустань була збудована білохорватською племінною знаттю і існувала з другої половини IX до середини XIII ст. Вона була важливим стратегічним пунктом і входила до єдиної системи ... Читать дальше »
Просмотров: 682 |Добавил: Мандруємо Україною | Дата: 27.02.2012 | Комментарии (0)

Трускавець

Я полюбила Трускавець раз і назавжди. Цьому не завадили ані натовпи «хворих», ані шансон кожного вечора з усіх дірок, ані крикливе караоке на центральній площі, ані «курортна інфраструктура» на рівні «совка». Так, дійсно, Трускавець – місто контрастів. Контрастів між кількістю грошей, яке приходять до цього міста від тисяч відпочиваючих, та роздовбаними дорогами, відсутністю води у водолікарнях, непрацюючими фонтанами, сміттям тощо. А навіщо ж ці гроші витрачати на такі дрібниці, коли можна просто покласти їх до кишені? Так «хазяї» Трускавця і роблять. А ми, українці, це їмо. І не тільки ми.

Але все одно я його люблю. Це я ложку дьогтю спочатку всипала, щоб потім покращити враження. Адже запам’ятовується останнє слово. Взагалі-то тут просто неймовірно. Західноукраїнські курорти відрізняються в ... Читать дальше »
Просмотров: 778 |Добавил: Мандруємо Україною | Дата: 27.02.2012 | Комментарии (0)

Тартаків

Невелике село поблизу Сокаля, що на Львівщині, відоме, перед усім, розкішним романтичним палацом ХІХ ст. Точніше, не палацом, а його руїнами. Височать ці обгорілі рештки колишньої розкоші серед старовинного здичавілого парку і слугують звалищем для порожніх пляшок та іншого непотребу.

У лютому минулого року палац був переданий у концесію приватному інвестору, який обіцяє відреставрувати його та улаштувати туристично-відпочинковий центр (вклавши при цьому 100 млн. грн.) Роботи мали розпочатися у березні 2011 р. Ми приїхали до Тартакова 1 травня 2011 р. з острахом не побачити палац через те, що його вже обнесли парканом ... Читать дальше »
Просмотров: 867 |Добавил: Мандруємо Україною | Дата: 27.02.2012 | Комментарии (0)

Стрий

 
Стрий – районний центр у Львівській області (70 тис. мешканців), розташований на берегах річки Стрий. Перша писемна згадка - 1385 р., Магдебурзьке право - 1431 р.
У Стрию добре збереглася старовинна частина міста з характерною забудовою австро-угорських часів. Найцікавішою спорудою міста є костел Пресвятої Діви Марії (1425).
Стрий, безумовно, є одним з найзатишніших і найприємниших малих міст України. Поруч із ним розташований бальнеологічний курорт Моршин.




Історія Стрия

... Читать дальше »
Просмотров: 934 |Добавил: Мандруємо Україною | Дата: 27.02.2012 | Комментарии (0)

Старий Самбір

Старий Самбір – це не просто місто, а місто-вулиця. Саме так. Ще можна сказати місто-ковбаса. Тягнеться він вздовж траси Самбір-Турка і майже нічим не приваблює пасажирів автомобілів та автобусів, які мчать через Старий Самбір, не пригальмовуючи, у більш значні та важливі міста, і навіть не поглянуть у бокове вікно, щоб більш прискіпливо роздивитися ту невелику кількість цікавого (з туристичної точки зору), що є у місті. Цього дійсно небагато. І якщо я б не побачила вже на виїзді з міста дуже красивий єврейський цвинтар, то мабуть би так би і поїхала далі. Але довелося кричати водієві «остановите самолет – я слезу!!!», хоча часу було обмаль. Але хіба ж я можу проїхати із байдужістю повз історичну пам’ятку?

... Читать дальше »
Просмотров: 964 |Добавил: Мандруємо Україною | Дата: 27.02.2012 | Комментарии (0)

Старе Село

Старе Село – це село. Тут можна поставити крапку. Це дійсно дуже маленький населений пункт, де мешкає близько двох тисяч людей. Знаходиться у декількох кілометрах від Львова, у Пустомитівському районі. Є Старе Село залізничною станцією, і саме пасажири поїздів, що йдуть до Івано-Франківська, часто звертають увагу на знамениту старосільську пам’ятку – замок, довгі стіни якого тягнуться вздовж залізничної колії. Саме так я вперше і побачила цей замок. І захотілося побачити його колись ближче. Щоб це зробити, необхідно сісти на маршрутку, яка їде з АС-5 міста Львова. Є маршрутка, яка їде до самого замку. А є такі, що проїжджають повз село по трасі, то треба буде ... Читать дальше »
Просмотров: 824 |Добавил: Мандруємо Україною | Дата: 27.02.2012 | Комментарии (0)

Стара Сіль

 
Відвідини Старої Солі у липні 2008 року
Побачити Стару Сіль хотілося давно, але все ж таки відвідання її було неочікуваним. Просто коли я їхала до Хирова, раптом на дорозі з’явилася до болю знайома (з Інтернету) споруда: «Блін, це ж Михайлівський костел! Невже Стару Сіль проїжджаю?!» На зворотній дорозі вийшла, щоб нарешті вполювати об’єктивом ці красиві, не побоюся цього слова, руїни. До речі, є такий маршрут автобусу, який називається Самбір-Добромиль (є ще Самбір-Ніжанковичі, але це майже одне й те ж), який їздить туди-с ... Читать дальше »
Просмотров: 787 |Добавил: Мандруємо Україною | Дата: 27.02.2012 | Комментарии (0)

Сокаль


Сокаль - одне з найзатишніших маленьких міст України. Розташований він у 83 км від Львова, і сполучення з обласним центром дуже зручне: з АС-2 Львова кожні 15 хвилин до Сокаля ходять маршрутки. Такою зручністю ми і скористалися, відвідавши місто у перший день травня.

Сокаль - місто давнє. Археологи стверджують, що виникло воно ще у ХІ ст. У 1241 р. монголо-татари зруйнували місто, і воно відродилося вже на лівому березі Західного Бугу (на правому відбудували тільки замок, який функціонував у XIV-XVII ст. і до наших днів не зберігся).

А в писемних джерелах місто вперше згадується у 1377 р. Магдебурзьке право отримало у 1424 р. ... Читать дальше »
Просмотров: 1086 |Добавил: Мандруємо Україною | Дата: 27.02.2012 | Комментарии (0)


Джерело: Мандруємо Україною
Сайт: http://www.ukrmandry.com.ua/
Цікаві ссилки


Прогноз погоди

Група Вконтакті

Архів новин за...

Пошук новин

Новини інших міст
У Хмельницькій області великий чиновник збив двох людей, одну з них на смерть
У Хмельницькій області великий чиновник збив двох людей, одну з них на смерть Проти посадовця порушено кримінальну справу Фото прес-служби Білогірської РДА

Сьогодні вночі, 24 лютого, біля села Чернелівка Красилівського району Хмельницької області голова Білогірської райдержадміністрації 37-річний Валентин Зарицький збив автомобілем двох людей, одну з них - на смерть.



На Хмельниччині побільшає сімейних лікарів

На Хмельниччині побільшає сімейних лікарів

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ-КИЇВ. 27 лютого. В 2012 р. На Хмельниччині стане більше сімейних лікарів. Про це  розповіла завідуюча сектором післядипломної освіти та роботи з кадрами управління охорони здоров’я Хмельницької облдержадміністрації Наталія Ткачук.
Чому політики не пишуть у соціальних мережах?

Чому політики не пишуть у соціальних мережах?

Бо це за них роблять куплені "раби".

Із стрімким наближенням чергових виборів, наші політики повиходили зі своїх персональних вуликів, розправляють крильцята і звисока почали розглядувати свій електорат, який вони вже встигли десь погубити під час тривалої сплячки. Якщо раніше свої обіцянки найлегше було доносити з блакитних екранів та через друковані видання, то тепер полем бурхливої діяльності (як підказують їм розумні помічники) став також і інтернет-простір. Особливо модно і «стильно» з'являтися тепер у соціальних мережах та вести свій власний блог.



Друзі сайту

"Радио Тут Зайцев фм! Ты не поверишь! Дом 2 новости и слухи дом2.ру "Тут Зайцев нет! Скачать музыку 2015

Статистика

Онлайн всего: 4
Гостей: 4
Пользователей: 0


...
Яндекс.Метрика


Сайт міста Переяслав-Хмельницький.© 2024
Seo анализ сайта Рейтинг@Mail.ru